Junior-VM: Anselm til A-finale på mellomdistansen

Vi gratulerer Anselm Reichenbach med finaleplass på mellomdistansen i junior-VM i Tyrkia! Anselm var en av to tyske løpere som kom gjennom nåløyet.

I dagens kvalifisering ble Anselm nummer 20 i sitt heat – og det er 20 fra hvert heat som får plass i tirsdagens finale. Det var mange som fikk trøbbel i det steinete terrenget i Tyrkia, blant annet endte Danmarks Søren Thrane Ødum, som har løpt både verdenscup og senior-VM, på plassen bak Anselm. Norges Sigurd Paulsen Vie, som ble nummer seks på sprinten i går, ble også slått ut i samme heat. Samme skjebne fikk Lars Young Vik, slik at det bare er fire nordmenn i finalen.

Anselm tapte tre minutter i første halvdel av løypa, mens han bare tapte ca 50 sek til teten i siste halvdel. Anselms lagkamerat Konrad Stamer, som vant sprinten i EYOC, endte på plassen foran Anselm i heatet.

Dette sier Anselm om kvalifiseringen:

– Løpet gikk veldig fint. Jeg kom meg greit av gårde og hadde en rolig start med veldig lite bomming. På vei til 7. posten ble jeg tatt igjen bakfra og fikk løpe sammen med en veldig god løper helt inn i mål. Så holdt tiden akkurat til topp 20. Terrenget ser ganske tøft ut, men det går egentlig ganske fint å løpe i den tette skogen. Også var det en overraskende enkel løype i dag.

Finalene starter klokka 10 norsk tid tirsdag.