NM-sprintstafett: Jevn og god løping av Oppsal-lagene

Med jevn og sikker løping, ble det 29. og 39.plass av 59 startende lag i dagens NM-sprintstafett fra Skøyen skole. Ser vi bort fra flerklubblagene, som ikke teller i NM, så endte Oppsallagene på 28. og 35.plass. Tyrving vant stafetten, foran NTNUI og Bækkelaget.

Dagrun på vei til veksling.

NM-sprintstafett er en miks stafett med fire etapper, med etappefordelingen dame-herre-herre-dame. Det er tillatt med løpere fra 17 år og oppover. For første gang (?) stilte Oppsal med to lag.

Truls løp en fin andreetappe.

Ingvild Maalen-Johansen åpnet for førstelaget, mens Dagrun Brox Rayamajhi startet for andrelaget. Begge gjorde to gode etapper. Ingvild vekslet som nummer 26, under to minutter bak lederlaget. Dagrun var inne som nummer 40.

Ingvild sendte Truls Hestengen ut på den andre etappen. Han holdt farten til de rundt seg og vekslet som nummer 28. Sigurd Rødnes gjorde en liten feil i starten, men hentet seg inn igjen og førsteårsjunioren vekslet som nummer 30. På den siste etappen løp Tina Kalleson sikkert som vanlig og med 24. beste etappetid, passerte hun målstreken som 29. lag. I fjor ble Oppsals lag nummer 20, men ingen fra det laget deltok i år.

Knut var et stort glis før start, litt mer sliten etterpå.
Sigurd veksler med Tina.
Katrine på arenapassering.

Knut Aasheim hadde trukket på seg o-drakta for første gang på tre år, etter lang tid med skader. Beina holdt og Knut løp andrelaget inn som nummer 45 på andre etappe. Det gjorde at laget var helt i ryggen på Heming og dermed kunne Bent Erik Skaug nyte godt av farten og veivalgene til nybakt verdensmester, Kasper Fosser, på den tredje etappen. Dessverre forsvant Kasper allerede på vei til førstepost, men Bent Erik hentet likevel noen plasser og vekslet som 41. På den siste etappen løp Katrine B. Veggan og med 29. beste etappetid sørget hun for at andrelaget kom inn til en 39. plass av 59 lag.

Neste år arrangeres sprint-NM på Jessheim siste helg i april og med tanke på hvor mange løpere vi ikke hadde med i år pga. bl.a. karantene, veteranmesterskap og junior-VM, så bør vi klare å stille enda flere lag neste år. Mange 16-åringer kommer også opp fra ungdomsklassen. Så klarer vi fire lag?

Resultater og kart finner dere her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14108

PS! En kuriositet er at Oppsals førstelag var tilnærmet identisk med laget som løp i 2019. Da var Kristoffer Fiane Pedersen med, men i år var han erstattet av Sigurd Rødnes.