Oppsals veteraner med tre pallplasser på langdistansen

Kjell Winther, Bent Erik Skaug og Thor Mella klarte alle pallplass på andre dag av veteranmesterskapet. Etter at Oppsals veteraner hadde stått over sprinten fredag, var forventningene store til troppen, der det som manglet i kvantitet definitivt ble tatt igjen i kvalitet.

Oppsal var representert i fire klasser. Kjell Winther (hovedbildet) slo an tonen med tidlig sterk passering i H70, og det skulle holde til andreplass, bare 21 sekunder bak vinneren. Petter Næss ble nummer 30 i samme klasse.

Andreplass ble det også til Bent Erik Skaug i H50, selv om det her var noe lenger opp til vinneren. Men Bent Erik har viktige oppgaver på NM sprintstafett søndag, og gikk forhåpentligvis ikke helt i kjelleren. Dette var klassen med flest løpere fra Oppsal: Espen Wigaard ble nummer 12 etter å ha vært oppe på sjetteplass på meldepost, mens Boye Bøhlerengen ble nummer 18.

Boye etter målgang
Thor jubler for tredjeplass

Thor Mella sørget for den tredje pallplassen for Oppsal. Han ble tredjemann i H55, 2.19 bak vinneren, men med god margin til fjerdemann. I samme klasse ble Stein Mella nummer 35. Etter å ha måttet vekke Stein før avreise etterlyser Thor trolig et litt høyere spenningsnivå fra Stein ved neste korsvei.

Stein restituerer.

Eneste kvinne fra Oppsal på start var Inger Skaug, som tok en fin femteplass i D75.

Her er resultatene.

Søndag er det mellomdistanse i Halden, og Oppsal skifter ut nesten hele troppen. Kun gutta i H70 dobler i år, men det kommer friske bein i form av Kristoffer Fiane Pedersen og Sigve Vågsnes i hhv H35 og H45.