NM sprint: Uflaks med sekundene for Sigurd, solid av Tina

Den første av tre NM-øvelser var tradisjonell sprint på Hovseter. Det var høy fart og tette dueller. Tina Kalleson sikret sjuendeplass i D19-20, mens Sigurd Rødnes var ett sekund fra premie i H17-18.

Nytt, fint løp fra Tina

Tina gjorde et solid løp og endte 1.21 bak teten. Det var snaue femti sekunder opp til pallplass. En Oppsal-kjenning var involvert i gullkampen: Ane Sofie Krogh (nå NTNUI) ledet med ett sekund på forvarsling, men avsluttet to sekunder langsommere enn Frida Haugskott fra Trollelg, og dermed ble det sølv med minste mulige margin.

Ane tapte gullet på de siste meterne

I H17-18 var Sigurd Rødnes eneste deltager fra Oppsal. Han løp også jevnt bra, spesielt med en sterk avslutning hvor han tok inn en del på løperne rundt. Det holdt til en 19.plass, ett sekund fra premie i klassen med over 50 startende. Sigurd viste uansett at farta er på plass før lørdagens knockoutsprint. Han var 2.40 bak gullvinner Iver Dalsaune Thun (Freidig).

Symboltung postdetalj: vaksinesenter (foto: Stein Blomseth)

Oppsals to siste startende var Katrine Bjordal Veggan (D17-18) og Kristoffer Fiane Pedersen (H21). Begge leverte fin innsats. Katrine ble nummer 39 i en stor klasse, mens Kristoffer ble nummer 47, 4.09 bak norgesmester Kasper Harlem Fosser.

Alle resultater, strekktider og livelox finner du her

Katrine
Kristoffer var eneste senior fra Oppsal på start