13-16Junior og seniorKonkurranseLandslag

Sprintbonanza: NM, junior-VM og ungdoms-KM i helgen

I helgen er det sprintmesterskap på alle nivåer, og med Oppsal-løpere på plass overalt: junior-VM i Tyrkia starter med sprint på søndag, samme dag er det KM i ungdomsklassene på Eidsvoll, mens det er full NM-helg i Oslo med vanlig sprint, knockoutsprint og sprintstafett.

Allerede fredag ettermiddag smeller det med NM på den vanlige sprintdistansen. Heming er arrangør og arenaen er øverst i Hovseterdalen. Oppsal stiller med fem løpere: Tina Kalleson i D19-20 er først ut av våre klokka 1617. Katrine Bjordal Veggan (D17-18) starter klokka 1650, Ask Olaussen og Sigurd Rødnes (H17-18) starter hhv 1658 og 1702, mens eneste senior Kristoffer Fiane Pedersen skal i aksjon klokka 1801. Så får vi se om Kristoffer eller noen andre kan hindre at storfavoritten, arrangørklubbens Kasper Fosser, stikker av med årets kongepokal, som altså er satt opp på sprintdistansen.

Om man ikke kommer seg til Hovseter er det mulig å følge sprinten via NOFs livesenter.

(Fredag er det også sprintdistansen under veteranmesterskapet i Halden, men Oppsals veteraner har valgt å spare beina til skogsdistansene).

Lørdag er det knockoutsprint med arena fra Smestad skole. Oppsal stiller med de samme løperne som fredag, med unntak av Kristoffer. Kvalifiseringen starter allerede klokka 0900, og man kan følge løpene fra samme livesenter. Det vil også være mulig å teste løypene i publikumsløp på ettermiddagen.

Vi må tilbake til februar 2016 for å finne et bilde av Knut i Oppsal-drakt. Velkommen tilbake!

Søndag er det sprintstafett – med to Oppsal-lag på start. Løpet går i Frognerparken, noe som bør være optimalt for tilskuere, enda bedre enn tidligere nevnte livesenter. Og her er det duket for comeback i Oppsal-trøya fra Knut Henrik Aasheim! Etter noen år i Halden og en del skadeplager er han tilbake i blått og hvitt! Oppsals førstelag består av Ingvild Maalen-Johansen, Truls Hestengen, Sigurd Rødnes og Tina Kalleson, mens Dagrun Brox Rayamahji, Bent Erik Skaug, Knut Henrik Aasheim og Katrine Bjordal Veggan utgjør andrelaget. To spennende lagoppstillinger med både juniorer, seniorer og veteraner!

Ingeborg kjemper om sammenlagtseieren i Trimtex Cup. her fra HL-sprinten (Foto: Terje W. Pettersen)

NM ble som kjent flyttet fra våren pga pandemi, og dermed ble det en kollisjon med AOOKs KM-helg. Det gjør at det bare blir ett sprintløp på Eidsvoll denne helgen, men det har da KM-status i ungdomsklassene og teller også i Trimtex Cup. Hele 31 Oppsal-løpere er på start – største klubb sammen med Nydalen! Mer om Romeriksløpet 2021 her.

Sist, men absolutt ikke minst: Anselm Reichenbach er på Tysklands lag under junior-VM i Tyrkia. Mesterskapet starter med sprint søndag, noen mil langs kysten sørøst for Istanbul, og selv om Anselm var uheldig og ble disket på sprinten i EYOC viste han at han absolutt har farten inne til å kunne matche de aller beste. Vi krysser fingrene for at Anselm får full klaff på søndag!

Tysklands lag og Anselm rett etter målgang på EYOC-sprinten i Vilnius. Søndag venter junior-VM

Junior-VMs hjemmeside her. Der blir det TV-sending, tracking etc – så for sofafansen blir det mye å holde styr på i helgen!