EYOC2021: Anselm dessverre disket på sprinten

Det ble ikke den avslutningen Anselm Richenbach hadde håpet på under årets ungdoms-EM. Han leverte det som så ut til å være en meget sterk sprint, men ble disket for å ha vært innom forbudt område på et strekk.

Sprinten gikk i sentrum av Vilnius. Dette sier Anselm selv:

-Sprinten var teknisk krevende i et terreng der løpsstyrke ikke var spesielt avgjørende. Jeg kom meg godt i gang, men et tidlig fall til andre posten satte meg litt ut. Jeg havnet litt på bakfoten og tok et feil veivalg til fjerde post. I de trange gatene etter det slet jeg med å ligge i forkant med orientering. Derfor ble det litt surr og noen dårlige veivalg frem til arenapassering. Da jeg løp ut mot passeringen gikk det litt for fort rundt en sving. Jeg løp over fortauet og havnet ute i veibanen som det var forbudt å løpe i. Uvitende om at jeg var diska fortsatte jeg med en sterk avslutning og kom i mål som nummer 4. Til slutt hadde tiden holdt til en bronsemedalje etter at russiske Tutynin ble disket. Jeg var selvfølgelig utrolig skuffa, men kunne heldigvis glede meg over en overraskelsseier og gullmedalje til lagkameraten min Konrad Stamer.

Tyske Stamer tok en overraskende seier åtte sekunder foran nordmannen Brage Takle (Kristiansand). Frankrike tok bronsen ved Mathieu Barros Vallet. Dermed tok de norske løperne medalje på alle distanser i ungdoms-EM, nivået er høyt her hjemme!

Resultater, gps og kart på mesterskapets hjemmeside.