EYOC: Norsk gull på stafetten, Anselm og Tyskland nummer 15

Den norske trioen med Alfred Bjørnerød, Brage Takle og Martin Vehus Skjerve tok en overbevisende seier på H18-stafetten i ungdoms-EM. Hjemmenasjonen Litauen vekslet minuttet før Bjørnerød og Tsjekkia på første etappe, men derfra og inn ledet Norge stafetten. Tsjekkia og Litauen tok sølv og bronse.

Tysklands førsteetappeløper hadde dessverre ingen god dag, slik at laget aldri var med i medaljekampen. Oppsals Anselm Reichenbach kom litt skeivt ut på sisteetappen, men løp deretter laget inn til 15.plass.

Anselm på siste post, holder unna for Ungarn (foto: EYOC/Donatas Lazauskas)

I D18 vant Sverige foran Finland og Russland. Norge ble nummer åtte.

I sekstenårsklassene, der Norge og Sverige ikke stiller, gikk medaljene til Danmark, Tsjekkia og Estland (H16) og Finland, Tsjekkia og Ungarn (D16).

Resultater og gps på mesterskapets hjemmeside.

I morgen avsluttes EYOC med sprint i gamlebyen i Vilnius.