Landslag

EYOC: miss midtveis ødela for Anselm på langdistansen

Anselm Reichenbach startet EYOC med langdistanse i dag, og det gikk dessverre ikke helt som håpet for Oppsals mann. Han begynte løpet fint med passering på 23.plass, to minutter bak teten på første mellomtid. På dette tidspunktet var han nest best av løperne fra norske klubber.

Anselm sier dette om løpet:

– Etter en litt unøyaktig kurs og en større sving inn i første post gikk det ganske fint en stund. Det var generelt tungt å løpe i terrenget og på de små stiene, og vanskelig å holde kursen. Planen for løpet var å ta sikre valg og det funket veldig fint, men det tok litt tid før jeg fikk en god flyt. Da jeg kom til 6. post tok jeg meg for dårlig tid for å planlegge og det gikk litt for fort ut av posten. Kursen ble unøyaktig og da jeg først var kommet av rettningen var det umulig å lese seg inn igjen. Etterhvert prøvde jeg bare å finne et sikkert holdepunkt. Det endte med en parallell feil ved landsbyen sørvest på kartet. Da jeg omsider fant 7. posten tok det ikke lang tid før jeg ble løpt opp av andre løpere. Jeg prøvde å løpe mitt eget løp og greide enkelt å distansere dem. Men det ble litt mange små svinger inn i postene så jeg kom meg aldri helt vekk og ble løpende i klynge helt frem til oppløpet.

Missen kostet godt over ti minutter og veldig mange plasser, slik at han var nede på en 61.plass rundt halvveis. Derfra og inn løp han seg oppover i feltet og endte tilslutt midt i feltet, på en 48.plass av de 103 startende, men de som fulgte videostreamen fra arrangør kunne se en tydelig skuffet Anselm kaste fra seg kartet etter målpassering. De øvrige tyske løperne kom seg inn foran Anselm, et par av dem riktignok hårfint, men han får plass på Tysklands lag i morgen.

-Jeg fikk heldigvis tillit fra trenerne til å løpe siste etappe i morgen. Marek Pompe løper første etappe og Konrad Stamer andre, fortsetter Anselm.

Unøyaktig gps-løsning fra Litauen, men Anselm misser på retningen og får dessverre en stor bom i det grønne området.

Gullet gikk til finnen Aarni Ronkainen, etter at svenske Noel Braun ble disket. Finnen var 38 sekunder foran russeren Mark Tutynin, mens det ble norsk bronse til Martin Vehus Skjerve fra Verdal OK, som kom inn ytterligere minuttet bak Tutynin. Brage Takle fra Kristiansand OK ble nummer fem, Alfred Bjørnerød fra OK Moss nummer 24, Hans Urset fra BUL-Tromsø nummer 75 og Calle Jongenburger fra Sandnes IL og Nederland nummer 77. Av de seks løperne fra norske klubber var det bare Skjerve som hadde bedre passering enn Anselm før post 7.

I D-18 var det ikke helt klaff for de norske med Mathea Gløersens 18.plass som beste resultat. Tønsberg-løperen var 9.31 bak den finske vinneren Sella Isoherranen.

I 16-årsklassene, der Norge (og Sverige) ikke stiller, ble det gull til Tsjekkia (Dan Bolehovsky) og Finland (Silva Kemppi).