HL 2021: Nytt sølv til Ingeborg, bronse til Sondre! Syv premieplasser!

Torsdagens langdistanse i Hovedløpet ble avgjort i Nybrotta, ca. 20 minutter fra Levanger. I et tøft og uvant terreng fikk løperne virkelig testet både o-tekniske og fysiske egenskaper.

Oppsalløperne startet i første startpulje og for de som kjempet om premieplasser ble det en lang ventetid før det hele ble endelig avgjort.

Terrenget ble betraktet som et realt trønderterreng, med få stier. Ganske annerledes enn det vi er vant til fra Østlandet. Det var perfekt løpsvær, myrene våte og skogen tørr. Det ble svært tungt for mange.

I eldste jenteklasse ble ventetiden lang for Ingeborg Roll Mosland. Hun startet tidlig og tok kjempet jevnt med Marie Kravdal, Gjø-Vard, og Marie Scheele, Nydalen. Ingeborg tok ledelsen da hun passerte målstreken og måtte vente lenge i spenning før avgjørelsen falt.

Det har generelt gått veldig fint. Jeg har hatt god flyt og oversikt i ravinene og holdt god fart, selv om det var mye opp og ned. Etter at vi kryssa veien er jeg usikker på veivalget til post 5 (rett på gjennom hogst). Jeg hadde dårlig kontroll inn i posten. Og mot arena ble det en liten sving. Etter det har jeg gått rett i, forteller en fornøyd sølvvinner!

Anna Taksdal, Ganddal, og Synne Sandven, Notodden, kom stormende på seine startnummer. Som på sprintdistansen på Tynset i 2019 ble det sekundstrid med Anna Taksdal. Ganddal-løperen lå foran Ingeborg på forvarsel, men en fantastisk avslutning av Ingeborg sørget for at hun var raskere enn Taksdal til mål. Synne Sandven var det imidlertid ikke noe å gjøre med, hun ledet fra start til mål og vant med nesten fire minutter

Men det ble en ny fantastisk medalje til Ingeborg, som virkelig har stabilisert seg i jentetoppen. For to år siden ble det sprintsølv, i fjor ble det langgull og sprintbronse og i år ble det to sølvmedaljer! Imponerende stabilt! Ane Hustvedt ble nest beste Oppsalløper i D16, med en attende plass. Fem Oppsalløpere stilte til start i D16!

I H15 løp Sondre Olaussen et sterkt løp. Ved passering ledet han med 20 sekunder, men i mål var han 18 sekunder bak vinneren Vebjørn Bergh-Hansen, Byåsen. Kun tre sekunder skilte opp til andreplassen, Jonas Fenne Ingierd, Bækkelaget. Tilbake til fjerdeplassen var det over ett minutt.

Jeg løp et bra løp! Åpningen var ganske hard og på andre runden ble jeg sliten. Jeg gjorde ikke så mye feil, men tapte tid likevel, så der var nok de andre bedre rett og slett, forteller bronsegutten!

Det var ikke bare myr løperne fikk testet seg i. Også raviner og tynningshogst dukket opp i løypa.

Christoffer Ånensen startet som nummer tre og løp et meget jevnt og godt løp. Syvende plass, tre minutter bak gullmedaljen, av 60 løpere lar absolutt høre fra seg! Aksel Aubert ble nummer 18 og sikret seg dermed også premieplass.

I H16 gjorde Henning Reichenbach et meget godt løp. I går var han helt i toppen på sprinten, men en feilstempling førte han ut av resultatlista. Henning var derfor revansjelysten og med tidlig startnummer løp han et veldig jevnt og godt løp. I mål ble han nummer seks og tar med seg premie hjem! Henning er kanskje dagens blideste Oppsalløper?

I D14 var det hele fem Oppsalløpere på start. Synne N. Hvenekilde og Synne S. Gihle plasserte seg på 11. og 12. plass og dermed blir det med to premier hjem til Oppsal fra den klassen!

Til sammen ble det tre medaljer og 13 premieplasser, fordelt på ni utøvere, på Oppsal orientering i årets HL! Veldig sterk innsats i et uvant terreng!

Nå er alvoret over og moroa kan virkelig begynne!