HL 2021: Sølvmedalje til Ingeborg – seks premieplasser til Oppsal!

Ingeborg Roll Mosland løp onsdag formiddag inn til sølv i eldste jenteklasse da Hovedløpet dro i gang med sprintøvelsen. Plasseringen var ett steg opp fra fjorårets bronsemedalje på sprintdistansen. Seks Oppsalløpere sikret seg premie!

Halvveis i løypa lå Ingeborg 26 sekunder bak ledende Synne Sandven, fra Notodden. I mål hadde hun halvert avstanden og var kun 13 sekunder fra gullmedaljen. Tale N. Hvenekilde viste nok en gang at hun har et godt tak på sprintorientering, med en tolvte plass.

I H15 ledet Sondre Olaussen ved passering arena midtveis, men i en svært jevn klasse tapte han noen sekunder på avslutningen og var 23 sekunder bak gullmedaljen i mål. Det holdt til en sjetteplass. Christoffer Ånensen løp også et godt løp og var kun åtte sekunder bak Sondre i mål, på en syvende plass.

I sitt første Hovedløp ble det en flott niende plass til Synne N. Hvenekilde. Synne løp et jevnt og godt løp og var også på niende plass ved passering halvveis. I den klassen ble nest beste Oppsalløper Tuva Berger Gjelstad, med en 16.plass.

Alle nevnte løpere sikret seg premieplass (beste tredjedel).

I D15 ble Mari Kalleson beste Oppsalløper med en 22. plass. I H14 og H16 fikk vi dessverre ingen godkjente resultat.

I morgen er det ny mulighet på langdistansen i skogen. Les om Hovedløpet og O-landsleiren her.