Sommerens kuleste eventyr i gang – Oppsal med flest deltakere

Hele nitten Oppsalungdommer er nå på plass i Trøndelag for å være med på O-landsleiren (OLL) og Hovedløpet (HL) for 14-16 åringer. Med det er vi største klubb i arrangementet som går frem til søndag. Over 300 ungdommer deltar totalt.

Grytidlig tirsdag morgen møtte ungdommene opp på Oslo S for en lang bussreise til Levanger. Litt før halv fem var de på plass i trehusbyen Levanger. Der ventet innkvartering på skole og deretter rett ut på fortrening for langdistansen. Trønderterrenget er en god del annerledes enn det vi er vant til fra Østlandet og derfor var det lagt opp til en rolig økt i naboterrenget til torsdagens konkurranse. Der sto test av myrer, grøntområder, undervegetasjon, etc. i fokus.

 

De fleste er optimistiske etter en liten time i terrenget. Det var overraskende fint og mindre grønt enn forventet. Løperne fikk lært mye om myrer, grøfter, vage formasjoner og godt løpbar gammelhogst, forteller én av lederne Arild Andersen. 

Flere vil nok også bruke kvelden på å ta turen ut til fortreningsområdet for sprinten, for å sjekke hvordan terrenget er der og karttegneren har tegnet ulike detaljer. Det er Levangermartnan samtidig med OLL, så vi satser på at de holder seg unna konsertene og det omreisende tivoliet, i hvert fall før HL er unnagjort.

Programmet for uka er som følger:

Onsdag – HL sprint
Løpet blir i Levanger sentrum med gangavstand fra overnattingen. Byområde med kvadratisk gatenett, i tillegg til et skole-/sykehusområde. Hovedsakelig asfaltunderlag, men også noe gress. Stort sett helt flatt.

Arenaen blir i Stadionparken midt i sentrum. Sannsynligvis blir første del i sentrumsbebyggelsen og deretter på kryss og tvers i sykehusområdet. Det er varslet en superrask sprint med vinnertid på ca. 13 minutter på 3,5 km (korteste veivalg). Her blir raske beslutninger, gode stemplinger og sjekking av koder viktig! Her er startlistene for Oppsalløperne:

Torsdag – HL langdistanse
Arrangeres på Nybrotta, ca. 20-25 minutter fra Levanger. Terrenget er typisk trønderterreng, med granskog av varierende alder med innslag av enkelte større myrer og partier med furu- og blandingsskog. I øvre deler finnes typisk detaljfattig og diffust trønderterreng, og i nedre deler finner man mer kontinentalt terreng med raviner og større formasjoner. Det er få stier, men generelt relativt god løpbarhet. Det må derfor brukes andre ledelinjer enn vi er vant til (myrer, grøfter, hogstfelt, etc.).

I Trøndelag må myrene brukes for det de er verdt! De er normalt fine å løpe i og gode ledelinjer. Det grønne bør unngås i størst mulig grad.

Her er startlistene for Oppsalløperne:

Fredag – Aktivitetsdag

Denne dagen blir det lagkonkurranser med moro-løp med ti ulike aktiviteter. Her går det rykter om både skistafett, melkespannkasting og frisbeebonansa!

Lørdag – Treningsdag

På treningsdagen blir det både momentløype og Quizløype.

Søndag – Kretsstafett

Søndagen blir det den tradisjonsrike kretsstafetten før ungdommene reiser tilbake til Oslo. Kretsstafetten er både litt alvor og mye moro på en gang. Lagene blir satt sammen på tvers av klubbene i kretsen, basert på resultatene tidligere i uka. Men i tillegg til vanlig resultatliste, så er det også kostymekonkurranse med premiering av beste kostymer.

Livedekning

Det er mulig å følge konkurransene onsdag, torsdag og søndag live på nett. Der blir det både liveresultater, passeringstider og forhåpentligvis speakerlyd. Klikk dere inn på arrangørens livesenter. Start fra kl. 10 alle dagene.

Arrangørenes nettside finner dere her: https://hloll2021.no/

Ledere

Oppsals ledere på Hovedløpsdagene er Arild Andersen og Morten og Anette Mosland. Sissel og Audun Hvenekilde er ledere på O-landsleiren. I tillegg er Katrine B. Veggan med som trener i Camp Unge Trenere, hvor hun skal ha ansvar for én av treningsgruppene under OLL.