Sommeroppdatering: varmt på Filefjell, vått på Svabergsprinten

En ny sommeruke er over, og det er stadig Oppsal-løpere i aksjon rundt omkring i Norge. Fra Filefjellmesterskapet har Kari-Ann sendt denne rapporten:

«Filefjellmesterskapet er sommerløp slik det skal være. Start på toppen av slalåmbakken (1200 moh) og mål i bunnen. Løypene har fokus på løpsglede så det er de fineste delene av terrenget som benyttes. Over tregrensa er det lav lyng og god sikt. Enkel kurve-o. Løypene avsluttes med etpar mer krevende poster i skråli og tett bjørkeskog.
Skyfri himmel og 25 grader.
Christoffer og Sondre løp langløypa. Visstnok litt seige i beina etter 25 km løpetur over Bukkelægret og Besseggen på fredag.
Simen kjørte på med AK-løypa (4,3 km) og kartet i startøyeblikket. Han mente det ble juks hvis vi planla løypa sammen siden jeg også skulle løpe AK. Jan-Henrik og bikkja løp også AK. Bikkjas første og siste o-løp😁»

I tillegg til fam Ånensen/Nilsen (med forsterkning fra Sondre O) deltok også Stein Høglund, Mariella Fossum Høglund og Anders Støren Høglund på Filefjell. Sistnevnte  var ikke snauere enn at han leverte bestetid i BC-løypa. Resultater: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=15160&groupBy=EventClass

Langt fra fjellet har Svabergsprinten på Hvaler vært en gjenganger de siste årene. Dette er et løp hvor man er garantert å bli våt og hvor det er tillatt å svømme. Pga korona har det vært gjennomført med fristart over to uker, og resultatlista er livelox-basert. Her finner vi også Oppsal-navn, med Thor Mella som den hvasseste. Han var tiende raskest av løperne som har lastet opp resultat.

Thor valgte svømming, ikke vassing til post 7 (lys blå=grunne)