Sommeroppdatering: duell med v-cupløpere, sekundstrid på fjellet

Sommerferien er i gang for alvor, men det er stadig løpere som ikke ligger på latsiden av den grunn, og noen Oppsal-løpere har fortsatt å konkurrere etter Sørlandsgaloppen. En av dem er Ingeborg Roll Mosland, som imponerte stort i Gammelskolla 2-dagers på Ringsakerfjellet.

Første dag ble hun nummer fire i kvinneklassen i den lengste løypa, 3.57 bak vinneren etter 5,8 kilometer løping. Nummer en og to i klassen ble Nydalen-seniorene Anna Ulvensøen og Tone Bergerud Lye. Om det virker som navn du har hørt om i det siste er det helt riktig, begge er tatt ut i Norges tropp til verdenscupløpene i Sverige i august! Nummer tre i klassen ble tidligere stafettverdensmester Birgitte Husebye.

Morten Mosland tok tredjeplass i mennenes mellomlange løype. Lørdagens resultater.

De to verdenscuputtatte løperne toppet også søndagens løp, der distansen var 8,4 kilometer. Ingeborg ble igjen nummer tre, ni minutter bak Lye og fem minutter bak Ulvensøen. Flott prestasjon!

Den siste uka har også Kjell Winther vært involvert i en real thriller om sammenlagseier i H70 i nyskapningen Fjelluka i Rauland. Kjell vant den fjerde løpet, som også var avslutningsløpet, men ikke med nok! Sammenlagt etter fire dager var han 55 sekunder bak Hadelands Tor Trøan, mens Harry Breiland fra Ålgård sneik seg inn på andreplass i sammendraget 28 sekunder foran Kjell. Disse tre var i en klasse for seg i H70 med en halvtime ned til nummer fire etter fire løp.

Fjelluka ble en suksess for arrangørene i Telemark, med rundt 300 deltagere hver dag.

Samme uke som Sørlandsgaloppen deltok to Oppsal-løpere i Sommerløpene i nord-Østerdal. Ola Marius Pedersen tok en fin åttendeplass i H21 på lørdag, mens Petter Næss ble nummer to i Dølaspretten søndag.