Sørlandsgaloppen ’21: feriestart for over 70 Oppsal-løpere

Fire dager med sol, regn og orientering i sørlandsterreng fristet over 70 Oppsal-løpere, og vi var dermed en av de aller største klubbene under årets utgave av Sørlandsgaloppen. At Kari-Anns patriotiske lobbyisme gjorde at svært mange hadde vært tidlig ute med å bestille hytter på Åros feriesenter gjorde at det ble en sosial langweekend i Mandal, Kristiansand og Søgne.

Sportslig slo klubben bra fra seg. Sigve Vågsnes tok sammenlagtseier i H45, mens det ble andreplasser til Ingeborg Roll Mosland i D15-16 og Anselm Reichenbach i H17-20. 38 løpere fikk alle fire løp godkjent, mens resten enten dro på seg en disk eller valgte å stå over ett eller flere løp.

Oppsal i panorama-form, med bortimot) en smittevernskorrekt meter mellom løperne. Speaker var imponert og kåret det til galoppens beste lagbilde.

Arrangørene hadde lagt opp til to løp i Mandal og to løp i Kristiansand. Dessverre ble løypene for sprinten som skulle gått i Mandal sentrum torsdag endret av smittevernshensyn, og den ble en slags blanding av gateorientering og skogssprint. 76 Oppsal-løpere stilte til start. Runar Thorstensen leverte bestetid i B-åpen og sørget dermed for torsdagens eneste klasseseier. Ingunn Helliesen og Sigve Vågsnes ble nummer to i hhv D35 og H45, mens Vidar Gjelstad (Åpen AM) og Ingeborg Roll Mosland (D15-16) tok tredjeplasser.

Fredag var det mellomdistanse i det samme området, Furulunden i Mandal. Et lettløpt, flatt område med noen mindre knauser. Her gikk det også unna med lave kilometertider. Runar var nok en gang raskest i B-åpen, mens Sigve vant H45. Kari-Ann, Anselm Reichenbach og Ingeborg var nest raskest i Åpen-AM, H17-20 og H15-16.

Lørdag ble arenaen flyttet til flotte Ravndalen i Kristiansand, og det var galoppens eneste langdistanse som sto på programmet i Bymarka. Her var det langt tyngre løpsmessig, men Runar og Sigve leverte nok en gang klasseseiere. Thor Mella tok andreplass i H50.

Avslutningsdagen hadde samme arena som lørdag, men løpsområdet var nå Baneheia, øst for Ravndalen og distansen var mellomdistanse. Ingeborg avsluttet en sterk galopp med klasseseier i avslutningsløpet. Sigve, Anselm og John Harald Johansen (Åpen B) tok andreplasser, mens Kari-Ann og Thor fikk hver sin tredjeplass.

Mellom slagene ble det mye tid til bading og endel av aktivitetene sørlandet kunne by på, alt fra byturer og mineralparker til rafting og via ferrata. Det er veldig fint og sosialt når så mange fra klubben samler seg om samme ferieløp. Og ikke minst er det mange som får sin første smak av konkurranseorientering. Om det skulle bli noe bomming er jo den store fordelen at det kommer en ny sjanse allerede neste dag!

Resultater, strekktider og livelox fra alle løp, pluss sammenlagtstillingen.

Bilder, noen fra Martin, noen fra arrangør:

Denne bildekrusellen krever javaskript.