Ask og Tale er årets klubbmestere i sprint – gratulerer!

Årets første klubbmesterskap er historie – en herlig sprint på Haraløkka der arrangørene Erik og Amelie hadde lagt løyper der små marginer avgjorde og løperne ble satt på en overraskende labyrint-prøve mot slutten av jaktstarten.

Men vi hadde fått drama allerede i prologen, da den største forhåndsfavoritten blant gutta, Anselm, ble disket etter å ha vært på feil nest siste post. Samme skjebne ble forøvrig klubbens leder til del i kvinneklassen – på samme post.

At Anselm røyk ut gjorde at vi fikk en uhyre spennende jaktstart, med hele åtte løpere innenfor et og et halvt minutt: Ask ledet 11 sekunder foran Sigve, og deretter fulgte Endre, Henning, NTNUI-Are, Sondre, Christoffer og Per-Ivar. Finalen ble spennende. Sigve løp seg ut av det med et ugunstig veivalg på Tveteråsen, mens Are avanserte i feltet. Da løperne kom til labyrinten på Haraløkka hadde Ask en ledelse på 20-25 meter på Are og Endre. Ask holdt hodet kaldt i labyrinten og sikret klubbmestertittelen. I et forrykende spurtoppgjør mellom brødrene Wigaard trakk Are det lengste strået. Sondre løp seg opp til fjerdeplass, slik at to brødrepar tok de fire første plassene. Tjue løpere startet prologen. Anselm gikk ut bakerst i feltet, og leverte beste tid i finalen.

Labyrinten skulle skape problemer for en del av deltagerne

I kvinneklassen var Ane Sofie raskest i prologen, et minutt foran Dagrun. Også her var det en mulig søskenduell om pallplasser med Tale og Synne et minutt bak der igjen. Ane holdt unna hele veien, men har som mange sikkert vet flyttet til Trondheim og meldt overgang til NTNUI, så klubbmester ble hun ikke – den æren gikk til Tale, som passerte Dagrun underveis og slo henne med et og et halvt minutt.

Tale er fornøyd i mål, mens Thor og Per-Ivar diskuterer taklingen som fikk førstnevnte helt ut av balanse i labyrinten.

Det var også ti deltagere i C- og N-klasser, og det var mange råtasser som imponerte med lynrask sprint! Selv om det ikke var den tradisjonelle grillingen og badingen på Bråten virket det som de aller fleste syntes det var stas med litt mer gatesprint enn hva det blir når løypene går fra vannkanten. Selvfølgelig var det litt synd at smittevernsrestriksjonene ble lettet så seint at vi måtte utsette arrangementet til etter feriestart, dette hadde fortjent enda flere deltagere. Men uansett en kjempebra start på sommersesongen, nå venter O-festivalen og Sørlandsgaloppen for veldig mange Oppsal-løpere, og til høsten er det forhåpentligvis mulig med løp hver helg!

I eventor finner du sammenlagtresultater, prologresultater og tidene fra finalen – og løypene i livelox!