Sommerferiemoro: To ukas løype ute, retro og helt nytt kart

Ferien er her, og Ukas løype-tilbudet vil få noe mindre hyppige oppdateringer. Men det ligger to løyper ute som kan testes hele sommerferien:

Sommerferiemellom på Kjerringhøgda:

Mange koste seg med Ukas løype i kremterrenget fra Bysetermåsan for en måneds tid siden. Nå har Roar tatt tak i området som “mangler” på Durud/Rausjø-kartet, nemlig åsen øst for grusveien. Han har gjort en imponerende jobb med å synfare og har også lagt en spennende mellomdistanseløype fra utsiktstårnet på Kjerringhøgda. Bare utsikten derfra er verdt turen, og her får du en flott mellomdistanse i tillegg! Dette bør være en obligatorisk økt for alle som vil spisse formen før de viktige løpene i sommer – og for alle som vil ha en fin tur i fint og litt krevende terreng.

Les mer om Ukas løype på Kjerringhøgda her

Retrospesial:

Thor har fått tak i Vålerengens treningsløp 9.april 1964. Start og mål var på nordsiden av Ulsrudvann. Vi bruker selvsagt kartet fra dengang – det ser definitivt annerledes ut. En skytebane er borte, veier og boligområder har kommet til. Likevel tror vi mange vil synes det er gøy å prøve ei løype på et helt annet kart enn vi er vant til. Den senere stafettverdensmesteren Per Fosser løp på 64 minutter dengang, med litt mer lokalkjennskap og betydelig flere stier har Ola Marius og Sigve presset tida kraftig ned. Men er tida til Ola Marius på 50.50 uslåelig? Regner med at det er flere i klubben som vil ha et ord med i laget. (Det er selvfølgelig mulig å løpe løypa på dagens kart også. Masse fin langstrekk-læring, og med masse nye stier er det også fin trening for B/C-løpere og andre ferske orienterere)

Les om retroløypa og print ut kartet (1:15000) her