Koronasituasjonen: retningslinjer fra NOF, gjelder fra 25.mars

Norges Orienteringsforbund har lagt ut nye råd som de ber alle medlemsklubbene følge. Det skal gjøres en ny vurdering av tiltakene innen 12.april.

Disse nasjonale anbefalingene gjelder for lag tilsluttet Norges Orienteringsforbund:

  • Barn og unge under 20 år kan i idretter uten kontakt trene og konkurrere utendørs, innenfor egen O-krets eller innenfor naturlig samarbeidsregion på tvers av kretsgrenser, forutsatt at det ikke er lokale regler som begrenser gjennomføringen.
  • For voksne kan organisert trening utendørs gjennomføres forutsatt at god avstand mellom utøverne. Alle arrangement for denne aldersgruppen skal avlyses/utsettes.
  • Enkeltstående toppidrettsarrangement kan gjennomføres.

I tillegg er det også innført kommunale og fylkeskommunale tiltak som gir strengere føringer enn de nasjonale. Dette er bl.a tilfelle i Oslo, hvor organisert fellestrening for voksne fortsatt ikke er tillatt.

Oppsal Orientering ber alle medlemmer følge både nasjonale og lokale smittevernråd, og minner om at det finnes en rekke tilbud for den som ønsker å trene på egenhånd. Eventor har fått en egen kategori for “ukens løyper” fra ulike kretser og klubber, mens turorienteringen er i gang over hele landet – for de som måtte ha tatt alle Ola Dilt-postene allerede…

Du finner et utvalg av “Ukens løype” fra hele landet under nedtrekksfanen “Kategorier” i terminlisten i eventor.