Vi trenger en ny leder

Forrige mandag hadde Oppsal orientering årsmøte. Årsmøtets første del ble som vanlig gjennomført stødig av klubbens leder Arnhild. Årsberetningen viste en gruppe med stor aktivitet gjennom året og vekst i antall starter og antall medlemmer i de yngre årsklassene. Regnskapet ble gjennomgått og viser at vi har en klubb med en solid økonomi. Budsjettet for neste år tillater videre satsing på den retningen vi har gått de siste årene, å bli en solid breddeklubb som også har rom for gode løpere.

Men, da vi kom til valg av nytt styre måtte valgkomitéen be om timeout. Gruppas styre består av 7 medlemmer; En leder, en nestleder, tre styremedlemmer og to varamedlemmer, hvor alle møter i styremøtene. I tillegg har vi to revisorer og en valgkomite. Arnhild gir seg i år, etter 6 år i styret, hvorav de to siste som leder. I tillegg har Kristin flyttet til Trondheim og Ola velger å gå ut av styret.

Valgkomitéen har jobbet i kulissene i den siste tiden og har tre nye og dyktige styremedlemmer klare. So far so good. Men vi trenger en leder. Primært (og vanligvis) velges en leder fra eksisterende styre, men dette passet ikke for eksisterende styremedlemmer denne gangen. Vi fant heller ingen utenfor styret som ville ta ledervervet. Dermed stod vi uten mulighet til å velge en ny leder, og valget av nytt styre ble derfor utsatt til et ekstraordinært årsmøte som blir i løpet av mars.

Men før det trenger vi å finne en leder for denne gruppen vi alle er så glad i. Og den rollen krever en person som er villig til å ta ansvaret. Men vi har mange medlemmer som er kapable til dette. Og uten en leder blir det ikke noe orienteringsgruppe.

Vil med dette appellere hver enkelt en til å gå litt i seg selv. Dette er et verv som må besettes. Og det er en jobb som en del av oss faktisk må ta for en periode. En leder velges for to år, og mange av oss mest aktive i gruppa må regne med å ta vår del av lasset en periode i livet.

Oppsal orientering har gledet unge some gamle gjennom mange generasjoner. Tenk hvor fantastisk det er å komme hjem fra jobb eller skole, ta på seg treningstøyet og møte opp et sted i skogkanten for å bli møtt av en fantastisk gjeng med likesinnede, få et kart i hånden og deretter grovlese førstestrekket, få flyten for å så å finlese seg inn mot første post, løpe over en kolle, krysse en liten bekk og deretter runde en stein for å finne først post. Bedre ettermiddag finnes ikke!

Den som føler kallet når meg på 906 85 180.

Og dersom du lurer litt på hva som ligger i lederjobben så er det bare å ringe Arnhild for en prat.

For valgkomitéen,
Bent Erik