KM natt: to gull til Oppsal, 191 startende på Skullerud

Oppsal arrangerte årets kretsmesterskap i nattorientering for Akershus og Oslo, og tok ubeskjedent nok 25 prosent av KM-titlene. Både Tina Kalleson og Ingeborg Roll Mosland leverte løp som holdt til gull.

Tina imponerte stort med sitt løp i D17-20, der hun ledet fra post 4 til mål og vant med hele sju minutter til nummer to etter svært stabil og god nattløping: På hele løpet var det bare tre av Tinas strekktider som ikke var blant de tre beste i klassen. Hun var 53 sekunder bak vinneren i D21, Tyrvings tidligere VM-løper Ingjerd Myhre, i samme løype.
Ingeborg Roll Mosland tok KM-tittelen i D15-16 etter en meget sterk avslutning på løpet. Fra løperne kom opp på Skullerudåsen og til mål var det ingen som klarte å matche hennes fart. Katrine Bjordal Veggan leverte et fint løp i samme klasse, ledet på post to og ble tilslutt nummer fem, bare minuttet bak bronsemedalje.

Også i klassene under 12 markerte klubben seg: Hele 17 råtasser fra Oppsal stilte til start, og alle gjennomførte med godkjente løp! Kjempebra!
Løpet skulle egentlig vært arrangert i april, men ble utsatt på grunn av koronapandemien. Et internasjonalt startfelt med hele 191 startende viste at interessen for nattorientering er stor i kretsen – og vi vet at mange sparte krefter til finalen i Harry Lagerts nattcup førstkommende fredag. Det var vår egen Lagert-legende Sigve Vågsnes som var løypelegger for KM, og dermed ble det mer enn nok utfordringer ikke minst for et sterkt startfelt i H21. Tyrvings løpere viste at de kommer til å bli hvasse i Tiomila neste år ved å ta dobbeltseier. Daniel Roos var bare fem sekunder foran Anders Tiltnes.
Det ble også bommet tildels friskt. En av deltagerne beklaget at han «antagelig hadde vært langt inn i sperret område for o-festivalen». Vi får tro at noen lange minutter på villstrå i mørket ikke gir løperen de aller største fordelene før O-festivalen 2023.

Trolig kveldens største bom. Vi henstiller til NOF om å la løperen (anonymisert her) få delta i O-festivalen 2023 til tross for bruddet på terrengsperringene.

Takk til alle som bidro til arrangementet, enten som løpere, støtteapparat eller arrangører! Kretsleder Ivar Maalen var innom Skullerud skole og var svært glad for at vi fikk til et KM natt i dette spesielle året.