Junior og seniorKonkurranse

NM sprint: flott gjennomført stafett av Oppsal-laget

Oppsal-troppen avsluttet et flott sprint-NM med fin stafettløping i Haugesund: 20.plass totalt i stafetten og 18.plass i NM var et bra punktum på en NM-helg hvor det var veldig mye positivt.

Bronsen til Anselm Reichenbach på knockoutsprinten var selvsagt høydepunktet, men vi skal også ta med oss ytterligere en finaleplass og to premieplasser på den vanlige sprinten.

Oppsals unge lag – med tre juniorer i lagoppstillingen – løp uten press i stafetten, og leverte så det suste.

Ane Sofie Krogh gjorde en herlig første etappe og vekslet som nummer 16, bare 38 sekunder bak teten – sekunder som hun tapte helt i starten av etappen. Ludvig Rødnes tapte noen plasser, men holdt bra og kunne sende Anselm Reichenbach ut på 31.plass. Det var fortsatt svært jevnt.

Vi som fulgte konkurransen hjemme foran PC’en satt med hjertet i halsen da Anselms passeringer aldri dukket opp i oppdateringene, men det var ingen grunn til panikk. Anselm hadde bare byttet lånebrikke rett før veksling, og systemet hadde ikke fått det med seg. Han leverte tolvte beste tid på sin etappe, avanserte 13 plasser og sendte Amelie Aamodt ut på siste etappe på 18.plass.

Amelie gikk ut samtidig med helgens dobbelte norske mester i seniorklassen, Andrine Benjaminsen fra Lillomarka. Benjaminsen slo til med beste etappetid, men Amelie løp også veldig bra og holdt plasseringen helt til det gjensto noen hundre meter, da smatt BUL Tromsø og Freidig forbi i spurten.

Gullet gikk til NTNUI foran Fossum og Tyrving. Strålende levert av våre fire pluss lagleder Eilert – nå fortjener dere å hvile ut etter tre sprintkonkurranser på tre dager!

Eilert har ikke bare vært coach, han har vært fotograf også (vi noterer forresten at ingenting har vært overlatt til tilfeldighetene – heller ikke antrekkene. Like tights på jentene, like(?) shortser på gutta!