NM knockoutsprint: BRONSE til Anselm etter rå opphenting

Jepp -så jevnt var det – FIRE løpere inn på samme sekund i finalen i H17-18.

Anselm Reichenbach var seksten sekunder bak teten og nest sist i feltet på ti på første meldepost, men leverte en vanvittig sterk avslutning: Han var åtte sekunder bak på arenapassering, seks sekunder bak på forvarsel og da det skulle spurtes om medaljer hadde han kontakt med Hans Urset (BUL Tromsø), Tobias Alstad (Frol) og Mikkel Holt (Freidig). Alle fire kom inn på samme sekund, og det tok noen minutter før måldommerne hadde alt klart. Anselm sikret bronsemedalje bak Urset og Alstad, mens Holt fikk den sure fjerdeplassen.

Gratulerer!

På arenapassering. Anselm og forfølgergruppa har kuttet avstanden til teten fra 16 til 8 sekunder.
Siste post i finalen. Spurten starter og Anselm har fortsatt noen meter opp til medalje.
Anselm etter målgang (foto: Ludvig Rødnes)

Også Ane Sofie Krogh kvalifiserte seg for finale etter sterke løp både i kvalifisering og semi i D19-20. I finalen kom hun på defensiven etter veivalget til post 2, der ledergruppa (med de tre medaljevinnerne tilslutt) valgte et femten sekunder raskere veivalg og fikk en luke det ikke lot seg gjøre å tette. Men sjetteplass i NM er uansett bra, selv om akkurat finalen kanskje ikke gikk helt som håpet.

Ane på arenapassering i finalen.
Veivalget til post 2 avgjorde mye av medaljekampen i D19-20. Ane er blant dem som velger høyreveivalget.
De tre medaljevinnerne får en luke på rundt 15 sekunder på dette strekket.

Amelie Aamodt ble dessverre disket etter en feil post i kvalifiseringen, og fikk dermed ikke mulighet til å følge opp gårsdagens fine sprintløp. Nå gjenstår en konkurranse i Haugesund, sprintstafetten på søndag.