KM-helg: stafett-bronse, fire medaljer på mellomdistansen

Det ble fire Oppsal-medaljer da kretsmesterskapene i stafett og mellomdistanse ble avviklet i helgen.

På lørdagens stafetter, som Østfold hadde plassert rett nord for Halden, stilte Oppsal kun lag i ungdomsklassene, og kanskje færre lag enn vi normalt ville gjort, men mange konfirmasjoner og lang reisevei med tidlig start gjorde sitt til at deltagelsen var mindre enn normalt. Det var store differanser og relativt vriene stafettløyper, men Oppsal 1 med Ask Olaussen, Sondre Olaussen og Sigurd Rødnes klarte bronsemedaljer bak Nydalen og Fossum. Sigurd gikk ut litt bak de to tetlagene, men det ble bommet, og på et tidspunkt på siste etappe var lagene samlet. Mot slutten måtte imidlertid Sigurd gi luke. Oppsals lag 2 med Christoffer Ånensen, Sigurd Hobøl og Jakob A. Gjedebo måtte dessverre bryte etter å la ligget bra an på øvre del av lista.

I D13-16 ble det niendeplass til Mari Kalleson, Åse Lurås og Tale Nordby Hvenekilde.

Kretsmesterskapet på mellomdistanse ble arrangert fra Wyllerløypa. Arrangør Heming hadde sympatisk nok trukket starten opp på toppen av alpinbakken slik at løypeprofilen totalt sett ble snill (riktignok var strekket fra nest siste til siste post, ned bakken, ikke spesielt snilt for løpere med vonde knær) selv om det var mye skråli og gode muligheter til å bomme.

Oppsal-ungdommene viste nok en gang at de er teknisk stødige, det ble sølv og bronse i H13-14 til Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen og bronse i D13-14 til Mari Kalleson.

Tina Kalleson tok en sterk fjerdeplass i D17-18, 5.56 bak vinneren, og ettersom løperen på tredjeplass ikke var fra AOOK ble det vel KM-bronse også til Tina!

Hele 39 løpere fra Oppsal stilte i Hemingløpet. Kari-Ann Ånensen sto for den beste plasseringen i klassene hvor det ikke var KM, hun ble nummer to i en D45-thriller der fem sekunder skilte de tre beste!