Høstsesongen i gang: Sondre i Trimtex Cup-ledelse

I helgen var det høstens første helg med løp begge dager i kretsen, da Tyrving arrangerte Ivar-o-løpet i krevende terreng på Sollihøgda lørdag og Asker disket opp med noe mer bynært og raskt ved Vardåsen søndag.

Sondre Olaussen benyttet sjansen til å overta sammenlagtledelsen i Trimtex Cup i H13-14. Akkurat nå ligger det an til en skikkelig Oppsal-duell om seieren i klassen. Christoffer Ånensen ledet før ferien, men med andreplass i Ivar-O-løpet lørdag og seier i Askerløpet søndag leder Sondre med 229 mot 209 poeng når fire løp gjenstår i cupen.

I øvrige cupklasser er det flere Oppsal-løpere som kjemper om gode plasseringer. I D15-16 tapte Ingeborg Roll Mosland litt terreng til Nydalens Maja Mo Hjelseth, som vant både lørdag og søndag. Ingeborg er nå 45 poeng bak lederen. Men utover høsten kan man begynne å stryke sine svakeste resultater. Spenningen vil holde seg helt fram til finalen.

I yngste jenteklasse er det lite å gjøre med Nydalens Eira Skaarer Wicklund, som har vunnet samtlige løp i cupen i år. Men det er jevnt bak henne. Mari Kalleson ligger på femteplass, med gode muligheter til å avansere. Og flere av 13-åringene har gjort mange gode løp i sin første sesong med B-løyper. Både Synne Syversen Gihle, Tuva Berger Gjelstad og Synne Nordby Hvenekilde var inne i topp 10 i helgen. Og klubben har enda flere 2007-jenter som løper jevnt med disse på trening og kan slå seg inn i toppen i løpene utover høsten, det er bare å jobbe på!

I H15-16 er Ask OIaussen beste Oppsal-løper med en sjetteplass sammenlagt. Han var også klubbens beste i begge løp i helgen.

Men det var løpere i aksjon i alle klasser begge dager. Vi stilte med 38 løpere på lørdag og 41 på søndag. Seiersmaskinen Kari-Ann Ånensen vant begge dager. Tina Kalleson tok andreplass i kvinnenes juniorklasse begge dager, Amelie Aamodt tok fjerdeplass i samme klasse lørdag. Per-Ivar Nikolaisen ble nummer fire i H40 på lørdag, mens Alfred Nikolaisen tok en flott tredjeplass i H11-12 på søndag. Og ikke minst – begge dager hadde vi deltagere med aldersspenn fra D/H9-10 til H75!

Synne Nordby Hvenekilde og Mari Kalleson tok sjette- og femteplass i D13-14 søndag.
Alfred Nikolaisen er utslitt etter å ha løpt inn til tredjeplass i H11-12 søndag. Aksel Nikolai Aubert til høyre gjør seg klar til å løpe ut.
Tina Kalleson heies fram av Tina på lørdag.