KM terrengløp: skulket o-trening, tok gull og bronse

Ingeborg Roll Mosland vant jenter 15 og Jakob A. Gjedebo tok tredjeplass i gutter 15 under gårsdagens kretsmesterskap i terrengløp for Oslo og Akershus. Riktignok representerte de ikke Oppsal, men Rustad – uansett er det fint at orienteringsløpere biter fra seg også uten kart.

15-åringene løp 6 kilometer på Skullerud, og løypetraseen var definitivt tøffere enn normalt i terrengløp, kanskje for at de mange langrennsløperne på start (det er langrennsgruppa som drifter friidrettsgruppa i Rustad) skulle kunne matche friidrettsspesialistene. Løypa hadde tre knallharde motbakker som skulle løpes to ganger.

Det var flere av Oppsals orienteringsløpere som dristet seg til å droppe o-teknisk trening i går, Ane Hustvedt ble nummer fire i jenter 15, Sondre Olaussen fikk samme plassering i gutter 14, Tuva Berger Gjelstad ble nummer 9 i jenter 13 og Eskil Olaussen nummer 13 i gutter 12. Av andre o-navn merker vi oss seier i kvinnenes seniorklasse til Ingjerd Myhre – VM-deltageren i 2017 og 2018 var snaue to minutter raskere enn Ingeborg på 6 km – mens Morten Jarvis Westergård brøt løpet etter at han lenge dro feltet sammen med Rustads verdensmester i langrenn Anders N. Gløersen. Kanskje kunne enda flere o-løpere tatt med seg dette som en skikkelig hardøkt?

Resultater på Rustads hjemmeside: https://rustad-il.spoortz.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9425560

Ingeborg på toppen av pallen!