NM ultralang i Drammen: Sterk Oppsal-tropp

Lørdag er det endelig klart for et norgesmesterskap – NM ultralang arrangeres i et av landets fineste o-terreng, og Oppsal stiller en sterk tropp i juniorklassene!

Fire Oppsal-løpere stiller til start i NM-klassene, mens ti av klubbens ungdommer deltar i UngdomsUltra, som arrangeres samtidig med mesterskapet.

For Anselm Reichenbach i H17-18 blir det første individuelle NM-start som junior. Anselm har hatt en skade i armen, men hadde noen meget sterke løp på forsesongen, spesielt utklassingsseieren i KM sprint. Distansen er selvsagt en helt annen her, men det gjelder fortsatt å se de beste veivalgene og gjennomføre dem skikkelig.

Ane Sofie Krogh er eneste Oppsal-løper i D19-20, mens Tina Kalleson og Amelie Aamodt er våre to i D17-18. Alle våre fire har vist gang på gang at de er i stand til å kjempe helt i toppen i sine klasser, men spesielt i en ultralang med enkeltstart kan mye skje, løperne må kjempe med seg selv, og så er det selvsagt ekstra krydder at alle muskler i kroppen etterhvert kan komme til å skrike om nåde i en halvannen times tid (pluss).

Anselm, Ane og Tina er blant løperne som er satt opp til å løpe med GPS i konkurransen.

Arrangørene har valgt å trekke arena langt til skogs, det er i følge PM ikke dekning for resultatservice på nett, og med koronarestriksjoner er det i så fall lite å hente for publikum. Men arrangørene anbefaler å ta en tur til DNT-hytta Eiksetra for sjåfører og løpere som er ferdige med sine løp. Den ligger 900 meter fra arena. Men på NOFs hjemmeside hevdes det at speakerlyd, passeringer og GPS kan følges fra denne siden: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=777

Så hjemmesitterne kan krysse fingrene for at dekningen er god nok!

Dessverre har ikke Oppsal seniorer på start i år.

Hele ti Oppsal-ungdommer tar utfordringen og kaster seg ut i UngdomsUltra, med betydelig lengre løypelengder enn de er vant til. Med de supre prestasjonene i hovedløpet friskt i minne er det vel grunn til å tro at Oppsal-løperne vil bite godt fra seg også her. Ungdomsklassene har i motsetning til NM-klassene fellesstart.

Arrangørens hjemmeside: https://nmultra2020.no/

Starttider: https://eventor.orientering.no/Events/StartList?eventId=10858&groupBy=EventClass