HL-sprint: GULL til Sondre, ny medalje til Ingeborg

Hovedløpsuksessen fortsatte for Oppsals ungdommer på sprinten: Sondre Olaussen tok gull i H14, mens Ingeborg Roll Mosland sikret bronsemedalje i D15. Dermed ble det fire medaljer, to gull og to bronse i HL2020. Legg til en sølv og en bronse fra vinterens hovedløp i skiorientering, og vi ender vel med en av de sterkeste ungdomssesongene i klubbens historie.

Det var nok en gang mange flotte løp i en utfordrende sprint i Lørenskog sentrum, utfordrende også fordi det etter en tørr og fin sprint for 16-åringene ble skikkelig skybrudd for 15-åringene og delvis opphold, men vått og såpeglatt for 14-åringene.

Arenaen var ved Åsen skole, og en unødvendig innfløkt arenapassering skapte trøbbel for mange løpere i alle klasser. Dette var en liten ripe i lakken på to ellers veldig godt gjennomførte hovedløpsdager fra Østmarka OK. Heldigvis påvirket den ikke Sondre Olaussen, som var litt revansjesugen etter å ha mistet en klar ledelse på lørdagens langdistanse. på sprinten var det ingen tvil, og han gikk rett i tet fra relativt tidlig startnummer. Da Akershus/Oslo-løperne var ferdige var det dobbelt Oppsal i H14, med gårsdagens bronsevinner Christoffer Ånensen på andreplass. Han måtte se noen flere løpere skvise seg inn foran, men for Sondre endte den lange ventetiden godt, og det ble gull 17 sekunder foran Fredrikstads Emil Husebye Aamodt, mens Christoffer tilslutt ble nummer seks.

I D15 er det alltid svært skarp konkurranse, og sprinten ble også jevn og tøff. Fjorårets dobbeltvinner Synne Sandven fra Notodden OL fikk det ikke til å stemme lørdag, men hadde full klaff søndag og ledet fra start til mål. Ingeborg løp inn til en sterk bronse, 1.20 bak vinneren. Her fulgte Tale Nordby Hvenekilde opp med en fantastisk sjetteplass, bare 1.03 bak Ingeborg.

Topp 10-plasseringer ble det også til Ask Olaussen (7.plass, H16), og Mari Kalleson (10.plass, D14).

Lørdag kom alle gjennom uten disk, i dag måtte vi tåle tre – men på to løp har altså Oppsal-ungdommene fått godkjent 30 av 33 løp.

Historikerne har vært i sving, og dette er altså første gang Oppsal tar to gull i et HL. Tidligere gullvinnere for klubben er Frank Andersen (H15-16, 1969), Stein Høglund (H15-16, 1970), Yngvar Christiansen (H15, 1975), Jorid Flatekval (D16, 2000) og Martine Åstebøl (D14, 2004). Sondres gull er også klubbens første i sprint.

Det er morsomt å være på arenaene og stadig bli oppsøkt av folk som er imponert over ungdommene i Oppsal. Snorre, Roar, Morten, Lars og hele trenerteamet fortjener stor takk for jobben de gjør, og som sørger for at vi har en ungdomsgruppe som ikke bare har toppene, men som er en av de største i landet, og som har et treningsmiljø som gjør at det er gøy å være med og utvikle seg. Og den andre grunnen til at det er et bra miljø er selvsagt at ungdommene i blått og hvitt er skikkelig fine folk!

Gratulerer med innsatsen til alle – nå skal dere ha det moro på O-landsleir!

Noen bilder fra søndagen, takk til Morten og Snorre:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Her er resultater, strekktider og livelox: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10501&groupBy=EventClass