HL2020: GULL til Ingeborg, bronse til Christoffer

Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland med GULL i D15 og Christoffer Ånensen med bronse i H14 under hovedløpets langdistanse på Gjelleråsen!

Ingeborg startet først av alle i D15, var noen sekunder bak på meldeposten etter 0,6 km, men derfra og inn var det ingen som kunne følge hennes tempo. Seiersmarginen ble tilslutt på over halvannet minutt til Anna Taksdal fra Ganddal – som hun også hadde en sekundduell med under sølvløpet på sprinten i Tynset i fjor. Oppsal hadde med hele fem løpere i D15, og det ble også premieplasser til Ane Hustvedt og Ingrid Johansen-Barli.

Premie til alle i H14! Fra venstre Christoffer, Aksel, Sondre og Sigurd.

I H14 var det fire Oppsal-løpere på start, og de var med på å prege løpet hele veien. Sondre Olaussen hadde en solid ledelse etter 1,5 kilometer, men fikk en bom på de siste to kilometerne og endte på femteplass, et sekund bak fjerdeplassen. På 1,5 km var et forøvrig tre Oppsal-løpere topp seks, Christoffer Ånensen holdt best og sikret bronse, og her var laginnsatsen formidabel med tiendeplass til Sigurd Hobøl og 18.plass til Aksel Nikolai Aubert, slik at det ble fire premier i klassen.

I H16 startet våre tre veldig bra. det blir løpt svært bra blant 16-åringene, og det var Ask Olaussen som var nærmest av Oppsal-løperne å matche de beste. Han gjorde et jevnt sterkt løp og var aldri dårligere enn nummer fem på noen av passeringspostene. Tilslutt ble det fjerdeplass, 46 sekunder fra bronse.

Oppsals resultater (uoffisielt):
H14: 3. Christoffer, 5. Sondre, 10. Sigurd, 18. Aksel.

D14: 20. Mari, 32. Synne.

H15: 20. Henning, 30. Jakob.

D15: 1. Ingeborg, 15. Ane, 17. Ingrid, 35. Sofie, 44. Tale.

H16: 4. Ask, 11. Sigurd, 25. Marius.

D16: 20. Katrine

Med andre ord: 17 startende – 17 fullførte i krevende løyper. Ingen disk, ingen ga opp – det er veldig bra!  Oppsal var klubben som fikk nest flest løpere godkjent i mål – bare Freidig hadde flere (19 av 22), Sandnes hadde like mange (17 av 18).

Så er det alltid noen som er skuffet over at de har fått en kjip bom, gjort et dumt veivalg eller ikke fått til det de føler de er gode for. Det er selvsagt ekstra ergelig når det er Hovedløpet. Men det er viktig å ta med seg det man følte var bra, og huske på at det kommer flere sjanser!

Offisielle resultater, strekktider, løyper etc: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10502&groupBy=EventClass

Og her er flotte bilder fra en flott dag, stort sett signert Lars (på start) og Snorre (i mål).

Denne bildekrusellen krever javaskript.