HL2020: heia alle 17! – følg langdistansen direkte

Normalt sett ville det vært fans i Oppsal-farger på läktarna og unge og gamle slektninger og venner over hele arenaen for å heie fram våre deltagere, kort sagt en real publikumsfest ettersom løpet er så nær Oslo. Men lite er normalt i år, og Hovedløpets arena er dessverre stengt for publikum.

Arenaen er på skihallen Snø på Lørenskog, så man kan jo komme seg inn hvis man enten har med ski eller prøver å sitte inne i kafeen eller sportsbutikken på SNØ, men dette tør absolutt ikke hjemmesida lansere som en gjennomførbar løsning.

Derimot legger arrangørene opp til en solid live-tjeneste på web, med både speakerlyd, flere  meldeposter og intervjuer etter målgang.

Livesenter for speakerlyd og passeringer: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=775

Regner med at det kommer nærmere info om f.eks intervjuer og bilder.

Oppsal har hele 17 løpere på start, og kan dermed skryte av å være en av landets tre største klubber i ungdomsklassene! Ingeborg Roll Mosland i D15 er først ut av Oppsals løpere, klokka 1122, mens Sigurd Rødnes i H16 er sistemann klokka 1411: https://eventor.orientering.no/Events/StartList?eventId=10502&organisationId=268

På grunn av smitteverntiltak er det litt annerledes startordning i HL i år, og løperne fra samme krets/region blir satt i samme startpulje. Det blir en ekstra lang dag før alt er avgjort, med første løper ut klokka 1003 og siste start 1426.

Våre 17 hadde en siste fortrening fredag ettermiddag, Lars Klyve hadde ordnet et fint opplegg i naboterrenget til konkurranseområdet. Kartet var helt nytt og med samme karttegner/synfarer som HL-kartet, så det ble en nyttig gjennomgang med vekt på sikre inn- og utganger og å finne ut hvilken standard karttegneren har lagt seg på for bl.a ulike gule og grønne områder.

Varmt og fint på Lahaugmoen
Lars gir instrukser for økta
Ane og Ingeborg.
Hyggelig, men litt konsentrasjonsdrepende å bli møtt av bikkja på posten.
Sigurd tester stien

Snorre tar lagbilde. (Finn en bitteliten feil!)