Konkurranse

Vestland, Vestland: Når eg ser deg slik med fagre fjell og Fjord-O

Noen ganger må en hjemmesiderapport begynne med Sissel Kyrkjebø. Fjord-O byr på ekstraordinært fantastiske naturopplevelser og sterke Oppsal-prestasjoner.

“Å Vestland, Vestland! Når eg ser deg slik
med fagre fjell og fjord og tronge vik,
det stig i all sin venleik stort og vilt
og atter møter meg så mjukt og mildt.

Ramsdalsheia vest for Førde må sies å være alt annet enn “mjuk og mild”, slik Sissel synger i sangen. Det har nemlig vært bratt og høydemeterne har vært mange. Værforholdene har også vært vekslende, fra regn og vind deler av første dag til sol og varme dag to. Likevel kan man ikke annet enn å bli helt overveldet når man står på toppen i det åpne terrenget og har 360 graders utsikt mot fjell, fjord og hav.

Forøvrig har det vært teknisk krevende orientering for de mindre erfarne og yngre i troppen. Det er så å si ingen stier i terrenget, og ganske umulig å legge C- og B-løyper. Det er i bunn og grunn imponerende å komme seg gjennom løyper på dette nivået.

24 Oppsal-løpere stiller til start, og etter to dager kniver flere av dem i tet. Kari-Ann Ånensen leder an i D40. Og eplet faller ikke langt fra stammen, for Christoffer Ånensen ligger først i H13-14.  Ann Viljugrein har festet grepet på C-Åpen. Andre som ikke har langt frem er Ask Olaussen i H15-16 og broder Sondre Olaussen i H13-14. Vi må heller ikke glemme evigunge Kjell Winther som har tatt turen over fjellet for å prøve seg på et nytt terreng.

Vi er bare halvveis og mye kan skje. Det som er sikkert er at det blir flere store naturopplevelser når vi nå flytter oss til et nytt terreng sør for Førde. Bare å la “gleda strøyme”.

“Og gleda strøymer i meg still og stor
med glans av bjørkeli og blåe fjord.
Og i meg sjølv eg kjenner dypter av
den stille skogen og det store hav”

PS: Her er et utvalg av c-løypene.

H11-12 i Fjord-O 2020.
C-Open i Fjord-O 2020.