Bysommer: Ingeborg sikret sammenlagtseier, Mari på pallen

Ingeborg Roll Mosland forsvarte ledertrøya i finalen fra Kollbanen og vant D15-16 i ungdommens femdagersløp Bysommer 2020. Det var en spennende avslutning der Ingeborg som sammenlagtleder før finalen startet sist, og heldigvis varte ikke tiden fra da bestetiden gikk ut og til hun dukket opp på siste post altfor lenge – Ingeborg løp inn til tredjeplass i finalen og sikret sammenlagtseier med seks poengs margin.

Mari Kalleson utklasset alle i D13-14 i finaleløpet, og sikret seg dermed andreplassen sammenlagt. Mari har levert gode løp alle dager. I sammendraget var det lite å gjøre med Nydalens Eira Skaarer Wicklund, som vant de fire første løpene. I finalen gikk hun på en bom, men den sendte henne ikke altfor langt nedover listene, og sammenlagtseieren var ikke truet. Oppsal hadde med mange løpere i D13-14, og det ble levert mange fine løp. 13-åringene Synne Syversen Gihle og Tuva Berger Gjelstad var begge topp 10 sammenlagt før finalen, men det ble tøft i Kollmarka og de falt noen plasser tilbake, 10. og 12.plass sammenlagt er uansett kjempebra! I D13-14 “eide” også Synne Utseth Bøhlerengen den grønne spurttrøya.

Sondre Olaussen hadde også en teoretisk mulighet til å vinne H13-14 sammenlagt hvis noen resultater hadde gått hans vei, men hadde ikke “stang inn” i finalen, og han endte på fjerdeplass totalt.

Bysommer 2020 har vært arrangert som et samarbeid mellom de seks Oslo-klubbene, hvor Heming, Oppsal, Lillomarka, Bækkelaget og Koll arrangerte hvert sitt løp, to sprinter og tre skogsløp, mens Nydalen sørget for den sosiale avslutningen. 224 løpere fra tilsammen 43 klubber har deltatt i ett eller flere løp, geografisk spredd fra BUL-Tromsø i nord, via Freidig i Trøndelag, Eidskog ved svenskegrensa, flere klubber fra Innlandet, Østfold, Buskerud, Telemark og Vestfold og ikke minst en busslast fra Rogaland, med Sandnes som den klart største klubben. Rogalendingene la hovedløpssamlingen sin til disse konkurransene i Oslo, og mente de hadde fått veldig mye nyttig matching.

Oppsal fikk fire løpsseiere: Ingeborg vant de to første løpene i D15-16, Sondre vant andre løp i H13-14, mens Mari altså vant siste løp i D13-14.

Tilsammen har 23 løpere fra Oppsal stilt til start i minst ett løp i Bysommer-serien, og det har vært mange fine prestasjoner, både i enkeltløp og sammenlagt.