Trimtex Cup: Christoffer vant sammenlagt, tre tredjeplasser

Christoffer Ånensen (H13-14) gikk helt til topps i Trimtex Cup-sammendraget etter tredjeplass i finalen på Fagerstrand søndag. Sondre Olaussen (H13-14), Ingeborg Roll Mosland (D13-14) og Anselm Reichenbach (H15-16) ble alle nummer tre sammenlagt i sine klasser.

Alle de fire nevnte hadde faktisk mulighet til sammenlagtseier før finalen, som er det eneste løpet i cupen som MÅ telle i totalen. Etter at de fem beste av åtte løp før finalen var regnet inn ledet både Ingeborg og Christoffer sine klasser. Sondre var 8 poeng bak Christoffer med mulighet til å knipe seieren om han slo Christoffer og øvrige resultater gikk hans vei, mens Anselms muligheter til sammenlagtseier var mer teoretiske.

Det ble ekstremt spennende avgjørelser i både D og H13-14. Sondre startet tidlig og leverte en tid som virket å være veldig sterk, noe den også var, men Christoffer sneik seg halvminuttet foran. To løpere kom inn på bedre tid enn Christoffer – Nils Niklasson fra Kolbotn&Skimt og Kolls Martin Borg. Sistnevnte ville ta totalseieren hvis det kom en løper og kilte seg mellom han og Christoffer – så jevnt var det. Det ble noen lange minutter for Christoffer før det ble klart at ingen av de sent startende klarte tiden hans, og han ble totalvinner foran Martin Borg, med Sondre på tredjeplass.

Sammenlagtseier i Trimtex Cup er en råsterk prestasjon, ikke minst med tanke på at mange konkurrenter er ett år eldre, men Christoffer har vært imponerende jevn hele sesongen. Han har tre seiere og ikke vært dårligere enn nummer fem i noen av løpene i cupen! Sondre gjør også en flott debutsesong i ungdomsklassene med en seier og pallplass på alle fire løp i høst fram til finalen.

Topp 5 i D13-14.

Ingeborg i D13-14 hadde også tidlig startnummer, hadde noen bom underveis, men løp inn til ledelse. De sterkeste konkurrentene i sammendraget startet seint, og det ble en stund på pinebenken før det viste seg at begge løperne som kunne slå henne i sammendraget var raskere i dag. Dermed ble det tredjeplass totalt bak Nydalen-løperne Marie Scheele og Eira Skaarer Wicklund. Ane Hustvedt fulgte opp med åttendeplass totalt.

Topp 5 i H15-16

Anselm i H15-16 var avhengig total kollaps i finalen fra de to foran om han skulle avansere ytterligere. Det skjedde ikke, og Teodor Mo Hjelseth vant cupen foran Phillip Lehmann Romøren. Sigurd Rødnes tok femteplass sammenlagt.

Sesongen viser også stor bredde blant ungdommene i klubben. I alt har hele 21 løpere tatt poeng i årets cup (mer enn hver tiende deltager kommer altså fra Oppsal)! Noen har satset hardt, noen har først og fremst villet ha det gøy, noen har hatt stang ut og noen har vært uheldige med skader eller sykdom, men: Alle Oppsal-ungdommene har god grunn til å være stolte av årets cup-sesong. Ingen blir gode alene, og resultatene både viser at det blir gjort mye riktig på trening og bør inspirere andre – neste år kan det være enda flere som kjemper i toppen i sine klasser.

Folloløpet er selvsagt mer enn Trimtex Cup-sammendraget, og det var mange fine prestasjoner. Amelie Aamodt vant D17. Espen Aubert ble nummer to i H40. Henning Reichenbach ble nummer 8 i H13-14, Ingrid Johansen-Barli nummer 11 i D13-14. Sigurd Rødnes fikk samme plassering i H15-16.