KlubbenKonkurranseStafetter

NM stafett: Solid løping, 31.plass beste plassering

NM ble avsluttet med stafetter på Skrimfjellet i dag, og det ble godkjente resultater for alle lag. Guttas førstelag med Kristoffer Fiane Pedersen, Thomas Ruud og Sigve Vågsnes ble nummer 31, og dermed tre plasser bedre enn i fjor. Andrelaget med Ludvig Rødnes, Ola Marius Pedersen og Bent Erik Skaug tok en fin 48.plass av rundt 90 startende lag!

Damelaget med Vigdis Hobøl, Tina Kalleson og Ingvild Maalen-Johansen kom litt skeivt ut, men deretter ble det stigning hele veien, og i mål var de nummer 32.

Nydalen vant begge stafettene. Frol og Asker tok de øvrige medaljene for menn, NTNUI og Byåsen kompletterte pallen i kvinneklassen.

Dette sier NM-løperne om sine løp:

Vigdis (1.etappe, vekslet på 47.plass, 10.54 bak): “Jeg er veldig skuffa, og falt vel rett og slett for en klassisk overtenning. Kjempa i klynga i et stort og sterkt felt. Fikk ikke med meg at folk stempla og var ved vannet på vei til 2. post før jeg skjønte at dette var helt galt. Uggen følelse å være helt aleine helt sist – det viste seg å være 3 min bak nestsiste kvinne… Kjempa det jeg kunne resten, og gjorde bare mindre feil på resten av løypa.”

Ingvild (3.etappe, gikk ut på 33.plass, i mål på 32.plass, 34.10 bak): “Beina var bra, men tror jeg må trene litt på retningløping. Tapte tid i starten pga dårlig retning. Måtte roe ned tempoet og det gikk litt bedre, men ble fortsatt en del nøling. Så jeg er sånn passe fornøyd”.

Kristoffer (1.etappe lag 1, vekslet på 44.plass/6.53 bak): “En o-teknisk god førsteetappe, svært lite å sette fingeren på, men mangler dessverre et gir fysisk for å være med lenger fremme.”

Ludvig (1.etappe lag 2, 60.plass/10.21 bak): “Henger bra med i starten og går greit i 1.post. Begynner å gå skikkelig tungt etterhvert og orker egentlig ikke å lese kartet. Går derfor seff i feil gafling og taper litt for mye derifra og inn….”

Thomas (2.etappe lag 1, 38.plass/19.44): “Jeg er ganske fornøyd. Beina var endelig gode. Løp jevnt og jobba bra på første halvdel. Men så slår jeg låret skikkelig i en stein like før runding. Frøktelig vondt, men må bare halte videre og kjempe gjennom sisterunden. Sigve står jo å venter ved plænken.”

Ola Marius (2.etappe lag 2, 51.plass/27.10): “Startet dårlig med en parallellfeil til 1. post som kostet 2 min. Resten av løypa gikk bedre, men sleit med å holde god løpsflyt i det tunge, tuete og steinete terrenget.”

Bent Erik (3.etappe lag 2, 48.plass/42.10): “Et nærmest perfekt løp på meg fram til nest siste post. Bommet ikke en meter før jeg inn mot siste post lå sammen med en fra Porsgrunn og en Sandstad-junior fra Freidig. Rykket i bakkene ned mot nest siste post, men skjenet skrått til høyre og kom opp mot sistposten før jeg skjønte det. Heldigvis var begge med neste opp. Størmer snek seg dermed forbi oss og unge Sandstad greide jeg ikke i bakken opp. Men bra fornøyd.”

Her er NM-resultatene: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10452&groupBy=EventClass

Tre lag på start i år, kanskje det blir flere i Trøndelag neste år? Vigdis får uansett siste ordet: “Og med litt perspektiv så kan jeg også melde at damene er utrolig fornøyde med å ha en god stamme med ivrige løpere og mange stødige og positive innhoppere som gjør at vi nesten alltid klarer å stille lag! I dag var det litt for rufsete teknisk for flere av oss, men vi tar med oss mye god løping, tøffe kneløft, spektakulære fall og god stemning!”