NM mellom: Tina nummer fire, Ane nummer åtte

Oppsals sterke juniorer gjorde seg godt bemerket på mellomdistansen i NM. Tina Kalleson og Ane Sofie Krogh leverte begge to plasseringer i topp 10, og det var små marginer som skilte dem fra medalje: Både Tina og Ane var på medaljeplass i løpet av konkurransen.

Finaleløypa i D17-18.

Ane ledet løpet etter fem poster, og var nummer to ved passering på arena. På de neste postene satt det dessverre ikke helt, og det gikk noen sekunder på flere poster, pluss halvannet minutt på post 12. Dermed ble det åttendeplass tilslutt, 2.42 bak vinneren.

Siste del, der Ane fikk noe tidstap: “Gikk veldig bra frem til passering, men ble litt stresset av å ligge bra an så da ble det surr og bom på andre runden. Surt, men en del av gamet.”
Tina passerer på arena: “Jeg syntes det var veldig gøy å løpe, for jeg hadde kontroll hele veien, og de aller fleste postene lå der jeg forventet at de skulle ligge. Det var krevende finorientering, men terrenget var mer løpbart enn jeg hadde trodd.”

Tina er ikke ute av topp 6 på noe tidspunkt av konkurransen. Mens flere løpere i medaljekampen bommer, løper Tina et jevnt og meget solid løp, og er oppe på tredjeplass etter 11 av 15 poster. Da kom torsdagens vinner Jenny Baklid som ei kule bakfra, gjorde den raskeste avslutningen av samtlige og sikret bronsen 27 sekunder foran Tina. Opp til sølvplass hadde Tina 33 sekunder,mens det var 47 sekunder opp til vinner Oda Scheele fra Nydalen. Scheele sikret seieren etter at Janne Tjørhom Aasheim (Ganddal IF), som hadde ledet hele veien, fikk en bom 45 sekunder på post 11. Aasheim var en av favorittene som løp seg bort på langdistansen torsdag, men slapp altså delvis med skrekken på mellomdistansen og reddet sølvmedaljen.

Vi gratulerer begge våre med premie – premieutdeling senere i kveld – og krysser fingrene for stafetten!

Der får de med seg Ingvild Maalen-Johansen, som tok en fin 37.plass i kvinnenes A-finale. Andrine Benjaminsen tok sitt andre gull i dette NM.

Oppsals herreløpere stilte i B-finalen, og spesielt Ludvig Rødnes imponerte med tredjeplass, halvannet minutt foran Are Wigaard (nå NTNUI) som ble nummer åtte. I tillegg ble det 17. og 20.plass til Kristoffer Fiane Pedersen og Thomas Ruud.

Dagens beste kilometertid hadde forøvrig Kasper Fosser. Han vant H19-20 med to minutter og presset kilometertiden i Tjøme-terreng ned til 5.36, kjappere enn seniorvinner Eirik Langedal Breivik, som tok en kanskje litt overraskende seier foran Olav Lundanes.