Publikumsløpene: mange gode prestasjoner

Til dels store Oppsal-tropper kastet seg ut i tøft terreng, til tider håpløst vær og krevende løyper under publikumsløpene i VM-uka.

Det første løpet er behørig omtalt her: https://oppsal.com//?p=4930– her følger en kort oversikt over resten:

WOC Tour 2, tirsdag:

Det andre publikumsløpet gikk på Knatterudfjellet, samme terreng som kvalifiseringen for mellomdistanse. Her var det også lagt inn norgescup junior, og Oppsal hadde tre løpere på start i D17-18. Ane Sofie Krogh tok en fin 11.plass, 4.59 bak vinneren. Tina Kalleson fulgte to minutter bak på en 22.plass, mens Amelie Aamodts løp dessverre ikke ble godkjent. Det var 71 startende i klassen.

Ane Sofie Krogh aldri særlig langt fra streken i D17-18E.

12 Oppsal-løpere stilte til start i det vanlige publikumsløpet. Ingeborg Roll Mosland vant D14, mens Christoffer Ånensen var raskest i direkteklassen A3. Resultatene: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10282&organisationId=268

WOC Tour 3, onsdag:

Samme dag som første VM-finale tok 11 løpere turen til VMs hovedarena på Mørk og konkurranser rett nord for terrengene som skulle brukes i VM-løpene. Thor Mella slo til med andreplass i H55. https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10284&organisationId=268

Tross et par unøyaktigheter ble det femteplass på Anselm Reichenbach i H16 onsdag.

WOC Tour 4, torsdag:

Åtte løpere stilte til start i Fredrikstad. Det var VMs hviledag, men Thor Mella fortsatte kjøret og vant H55. Ingeborg Roll Mosland tok en tredjeplass i D14. https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10285&organisationId=268

Thors klokkrene vinnerløp torsdag

WOC Tour 5, fredag:

Nytt norgescup-løp for junior, denne gang med bare Tina Kalleson på start. Arrangørene hadde funnet ut at ugaflet fellesstart var en øvelse verd å teste, og det fungerer kanskje i klubbmesterskap, men har vel strengt tatt ikke noe i en norgescup å gjøre. Tina kjørte åp og kom inn 9,59 bak vinneren, men 36.plassen er hennes svakeste plassering i norgescup så langt i år. Ane er nummer sju og Tina nummer ni i norgescupen sammenlagt: https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/515

Øvrige klasser fikk kose seg i noe av det finere terrenget fra VM-langdistansen. Tilsammen 34 løpere fra Oppsal stilte til start, Kjell Winther hadde den beste plasseringen med 2.plass i H70: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10286&organisationId=268

Spør Kjell om veivalg.

WOC Tour 6, lørdag:

Stafett-dagen var også dagen da himmelen fullstendig åpnet seg over arenaen. Regnskyllene i timene før kvinnestafetten gjorde at langdistansen, som gikk delvis i samme terreng som VM-mellomdistansen, ble for de aller tøffeste. For de yngste ble det uvant brutalt ettersom arrangøren hadde lagt C-løyper som hadde vel så mye til felles med litt vriene B-løyper. Dette førte til at mange fikk lang tid i skogen i skikkelig råttent vær. Det var svært mye bra i VM-uka, men her hadde arrangør/kontrollør/løypelegger ikke hatt noen heldig hånd med løypene for de yngste. Det var i alt 44 startende fra Oppsal, og Thor Mella klinket til med en ny andreplass i H55, mens Tina Kalleson ble nummer fire i D17-18E. Og ekstra skryt til råtassene som kjempet seg gjennom disse C-løypene: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10288&organisationId=268

Røft C-nivå: D11-12 lørdag. Legg til dundrende regnvær under absolutt hele løpet, og det blir en guffen combo.

Publikumsløp er absolutt med på å heve VM-stemningen – så kanskje vi bør utrede sommerturer til VM i Danmark (2020), Tsjekkia (2021), Skottland (2022), Sveits (2023) osv…danskene var på plass på arena med fin reklame for publikumsløpene for neste års VM i Vejle/Kolding – rett ved Legoland!