Nighthawk: andreplass etter nervepirrende duell

Oppsals jenter fulgte Kongsberg/Notodden til døra og vel så det, men det holdt akkurat ikke. Avstanden mellom de to lagene, som ledet gjennom hele stafetten, var aldri mer enn 11 sekunder, og alltid med mixlaget fra Buskerud/Telemark foran. Det var dermed en uhyre spennende stafett å følge for tilskuerne.

Ane på vei ut på 3.etappe

Ane Hustvedt på tredje etappe sendte Ingeborg Roll Mosland ut 11 sekunder bak årets dobbelte hovedløpsvinner Synne Sandven, med Nydalen minuttet bak. De to 14-åringene var i en klasse for seg på siste etappe – på meldepost hadde Ingeborg hentet inn forspranget, men ned mot siste post fikk Sandven en luke som Ingeborg ikke klarte å tette. Dermed ble det andreplass, fem sekunder bak vinnerne – en kjempeprestasjon med to 14-åringer i lagoppstillingen.

Andreplass til Ingeborg og Ane.

Sigurd Rødnes og Anselm Reichenbach ledet guttenes stafett knepent etter nattetappene, men Nydalens mann på tredje etappe gjorde et kjempeløp og skaffet en luke på et drøyt minutt.

Sigurd ut i tet på dagetappene.

Det holdt likevel ikke for Nydalen, for på siste etappe leverte Kristiansands Brage Takle et kjempeløp og sørget for at seieren gikk til sørlandet! Det var en spennende siste etappe med mange endringer i stillingen – Anselm hadde en lei bom midtveis, men løp likevel laget inn til en flott femteplass!

I det hele tatt leverte Oppsals ungdommer en herlig innsats under Nighthawk. Tilsammen åtte lag, tre jentelag og fem guttelag, kom seg gjennom stafetten uten disk. Ekstra gøy var det at vi fikk med en gjest fra Australia, rett nok med meget kjent etternavn – Oskar Mella er i Norge blant annet for å se VM, og benyttet anledningen til å løpe Nighthawk sammen med fetter Sigurd Hobøl.

Oskar kom fra Australia for å løpe Nighthawk!

Også senior og veteran leverte solid innsats i denne stafetten. Damelaget var virkelig i støtet, og det ble femteplass til Vigdis Hobøl, Kari-Ann Ånensen og Tina Kalleson. På et tidspunkt var de helt oppe på tredjeplass. Meget solid!

Vigdis med sterk etappe for damelaget

Masters, eller veteran, kom seg også fjellstøtt gjennom stafetten. Tiendeplass etter nattetappene ble til åttendeplass i mål, etter at Morten Mosland hentet to plasser på siste etappe. Oppsal stilte også med to herrelag. Førstelaget snøt heiagjengen på arena for mye spenning ved å ligge på 11.plass etter nattetappene, antagelig uvitende om at bare de ti beste lagene skulle løpe med gps på dagetappene. Dette var underholdningsfaglig svakt av herrelaget, men ellers var det lite å sette fingeren på. Etter de uunngåelige forfallene måtte et par løpere doble, men likevel ble det en meget godkjent 16.plass i stafetten, men det er ingen tvil om at potensialet er enda større, ettersom laget lå og snuste på topp ti gjennom store deler av stafetten.

Andrelaget suste inn til en fin 23.plass, og dermed kan vi altså notere en stafett helt uten disk for Oppsal, og det på tolv lag – måtte det fortsette!

Alle resultater: https://results.nighthawk.no/res/nh/2019/

Selvfølgelig tar vi med et bildegalleri fra helgen på Lillomarka arena:

Denne bildekrusellen krever javaskript.