WMOC: Sprintfinalen ødelagt etter sterk kvalik

En arrangørtabbe ødela sprintfinalen i veteran-VM i Riga. En åpen passasje på kartet var stengt da løperne kom dit.

Dette første til at bare løperne med de korteste løypene fikk gjennomført sprinten på en skikkelig måte.

Dette var svært ergelig for våre representanter. Roar Bjordal hadde løpt en bra kvalifisering med sjetteplass i sitt heat i H75. Kjell Winther ble nummer 11 i sitt heat i H70. Men i begge disse klassene ble finalen annulert.

Inger Lise Bjordal ble dermed eneste Oppsal-løper med tellende resultat med sin 60.plass i D75.

Den smale passasjen vestfra (rett over den lilla merkingen) inn i post 9 var stengt, og dermed ble løpet ødelagt for alle løpere som valgte venstreveivalget.

Arrangøren skriver følgende forklaring på sin hjemmeside: “”In Sprint Final in many classes results were voided. Organizers received complaints and also several protests about a gate being closed (which is open on the map). Gate was closed because owner did not open it on 7.07 morning as agreed before. We reached to the owner over the phone and she organised a person with the keys but none of them worked. Jury went through all courses and voided results for classes where any reasonable route choice might go through those gates. We apologise to all participants for not being able to solve this issue.”

Det viser uansett at det er svært vanskelig å arrangere sprint! I dag fortsetter veteran-VM med kvalifisering for skogsdistansene.