Oppsal viser muskler i femdagersløp i Dolomittene

Nitten Oppsalløpere, inkludert et par skadeskutte, droppet O-festivalen for å nyte starten på sommerferien med fem-dagers i Nord-Italia. To løp er unnagjort og Oppsal markerer seg både i o-løypa, på arenaen og fotballbanen.

Andreøkt: Ingen tvil om at Oppsal dominerte fotballbanen i 35 plussgrader.

Fra Oppsal stiller familien Klyve, Fjogstad, Aamodt, Roll Mosland, Ånensen og Bjordal Veggan. O-campen til Oppsal er på et familieresort i byen Sesto, like ved grensen til Østerrike. Søndag var første konkurransedag og det går nå slag i slag frem til torsdag.

Skygge: Stor åpen arena, men med stekende sol, så presset alle seg inn mot det som var av trær i kanten på gressletta.

Opplevelsen og det sosiale er det viktigste på ferieløp. Perfekt derfor at hele Oppsalgjengen bor på samme sted. Dermed blir det muligheter for både felles middag, bad og kortspilling. Men det er uansett ikke til å komme vekk fra at det er stas å finne alle postene uten for store problemer. Og det er det mange Oppsalløpere som har gjort til nå.

Sprintere: Katrine (f.v.), Ingeborg, Amélie og Marie representerte Oppsal i ungdoms- og juniorjenteklassene.

Søndagens åpningsløp ble arrangert i byen Auronzo, nord i Dolomittene. Distansen var sprint, men italienerne har tydeligvis en noe annen oppfatning av sprint enn vi nordmenn. Hele 3,8 km gir riktignok noe mer valuta for pengene enn på sprintløp hjemme, men når klassen heter D45 og H45 samtidig har 3,6 km og temperaturen er midt på 30-tallet, så ble det litt murring blant dameløperne.

Foran: Katrine trekker på en av de italienske løperne under sprinten på åpningsdagen.

Men ferie er ferie og for ungdommene var lengden av det vanlige slaget. Og løypeleggingen var det lite å si på. Mange gode veivalgsutfordringer og selv Kari-Ann, som gikk rundt løypa, måtte konsentrere seg om kartlesingen for ikke å gå på noen blemmer. Litt spesielt var det at tiden ble stoppet underveis ved kryssing av en trafikkert vei. Det ga muligheter til å være taktisk og bruke tiden på hvile og planlegging av neste strekk. Ingeborg hadde den beste plasseringen av Oppsalløperne, med andreplass. Dermed sikret hun seg et par sokker, i motsetning til vinneren, som fikk en kasse med epler.

Lagbilde: Starlistene er trukket klubbvis. Det gir mulighet til fint lagbilde av halvparten av Oppsalløperne på start (foto: Heidi).

Mandag var det tid for langdistanse i Misurina, et mye brukt utfartssted for fjellvandring i Dolomittene. Her ventet både åpne og tette områder, steiner, slalåmbakke og ikke minst høydekurver. Bra trening med tanke på kurveorientering, med andre ord. Også i løp to var Ingeborg høyt på resultatlisten, med en andreplass. Samme plassering fikk både Christoffer og Amélie. Dermed blir det podietur for flere Oppsalfamilier i morgen (premieutdelingene er annenhver dag).

Fart: Marius gjorde et bra o-teknisk løp og havnet på øverste del av resultatlisten i H16.

Her finner du resultatlister, samt liveoppdatering underveis i konkurransene: https://www.5daysitaly.it/competition/results/

(Klikk på pilene på bildene under for å bla gjennom fotoalbumet)

Denne bildekrusellen krever javaskript.