SG2019: Sommeren er i gang, Tina raskest på sprinten

Den er i en kortversjon i år, redusert til tre løp, men Sørlandsgaloppen 2019 er uansett først ut av ferieløpene og startet med sprint i Skien fritidspark i kveld. Oppsal hadde 11 løpere på start.

Tina Kalleson leverte et nytt, fint løp og tok seieren i kvinnenes juniorklasse, 40 sekunder foran nummer to.

Tuva Berger Gjelstad tok en fin åttendeplass i D11-12, Eivind Vågsnes klarte en plass bedre i H11-12, mens Sofie Solheim Undeberget og Mari Kalleson ble henholdsvis nummer fem og sju i D13-14. Det betyr også at de skal løpe med gps i morgen – de ti beste i hver ungdomsklasse løper med gps i de to siste konkurransene!

Vi ble ikke uten disk på denne sprinten, men det var ikke de under 20 som sto for det…

Tuva Berger Gjelstad ble nummer 8 i D11-12 (foto: arrangør)

Mange synes nok sankthanshelgen er i tidligste laget å starte ferieløpene, og både Midnattssolgaloppen og Sørlandsgaloppen har valgt å flytte en helg fram ettersom O-festivalen har blitt lagt til siste helg i juni, og deltagelsen preges noe av det. I underkant av 500 løpere stiller i Alta, mens mellom 500 og 700 deltagere hver av de tre dagene nok er noe mindre enn arrangørene i Grenland hadde håpet på. Sørlandsgaloppen fortsetter med langdistanse og mellomdistanse lørdag og søndag.