13-16KlubbenTrening

Kjølig drømmehelg i Strømstad

Vårsamling for ungdommene er blitt en tradisjon i o-kretsen. For andre år på rad satte derfor kretsens ungdommer kursen for Strømstad og vårsamling i orientering. Hele 150 løpere fra Akershus og Oslo deltok, 24 av dem fra Oppsal. Med det var Oppsal en av de største klubbene på samlingen.

Daftö resort seks kilometer syd for Strømstad var senter for samlingen. Vårsamlingen er en treningssamling, men det sosiale er minst like viktig. Det å knytte bånd, både i egen klubb og med andre i kretsen er av uvurderlig betydning. Ungdommene ble derfor fordelt i hytter på tvers av klubb og måtte klare seg selv uten mye innblanding fra oss ledere. En utfordring når man sjelden har reist på tur uten foreldre, aldri har tatt på laken og dynetrekk selv og alltid fått ferdigpakket sekk. Da er det godt å høre fra andre ledere at det er så greit å være hyttesjef på hytter med ungdommer fra Oppsal.

Asker SK sto som arrangør for samlingen og hadde sørget for fire ulike økter, tre i skogen og selve rosinen i pølsa – sprintstafett i Strømstad sentrum.

Ved ankomst fredag ettermiddag rakk vi kun å kaste bagene inn på hyttene, før vi løp 1,5km til første økt. Her møtte vi tre løyper, med ulik vanskelighetsgrad og flere kuttemuligheter.

Lørdag morgen var det tid for momentløype. Ny øvelse for mange og her hadde Asker lagt seg på en ganske så vanskelig linje. Momentløypene besto av flere elementer; korridororientering, retningsløping, kurveorientering og postplukk. Fortvil ikke. Dette var vanskelig for de fleste, men godt å huske på at trening hjelper. God innsats av våre ungdommer, som kom seg gjennom både A, B og C-løyper.

(Klikk på bildene under for større versjon)

Etter førsteøkten var det jogging to kilometer tilbake til Daftö og lunsj. Vinden var frisk og temperaturen lav, men det var ingen hindring for at pausen før neste økt ble tilbrakt på stedets minigolfbane. Dødningeskaller, sjørøverskip, skjeletter og andre ulumskheter var kulisser og både jenter og gutter deltok.

På minigolfen var det tydelig at det var det sosiale som sto i høysetet. Lydnivået fra latteren og fnisingen overdøvet ulingen fra vinden og innebandyspillerne fra Fredrikstad slapp ikke til før o-løperne var på vei mot Strømstad sentrum og lørdagens andre økt.

Tomannsstafett gir rom for nerver, selv om det bare er trening. En ny erfaring for flere av våre. I denne stafetten ble det ikke skilt på vanskelighetsgrad og lagene var satt sammen tilfeldig på tvers av alder og klubb. Tre etapper med gafling på hver løper og rikelig med poster, ga mange muligheter til å bomme. Men stemningen var god og innsatsen solid.

Det var imidlertid en høy andel av kretsens løpere, inkludert flere fra Oppsal, som i en konkurranse hadde blitt disket for ulovlige passeringer. Greit å få en påminnelse om dette før Oslo City Cup starter. Asker gikk gjennom temaet «DSQ eller success?» på fellessamlingen lørdag kveld og vi kan gjenta noe av det her:

Det er forbudt å løpe på eller krysse f.eks:
– olivengrønt
– mørkegrønne hekker
– tykke sorte streker (murer, gjerder o.l)

Det er heller ikke lov å hoppe over, krype under eller liste seg gjennom disse, så lenge det ikke er vist åpninger på kartet.

Søndagen fikk vi lov til å løpe i naturreservatet på Saltö. En perle utenfor Strømstad. Riktignok løp vi på et gammelt kart, men her var det lagt fine løyper med mange veivalgsmuligheter. Det var både høy og lav skog, berg i dagen og søkkvåte myrer og bratte koller. Uten full kontroll på retningen var det fort gjort å havne 90 grader feil.

At 150 norske ungdommer løp på kryss og tvers i Strømstadområdet ble også lagt merke til av den lokale pressen. Strømstads tidning dekket samlingen med en journalist og fotograf. De som abonnerer på avisen kan lese saken her: https://www.stromstadstidning.se/sport/tre-bussar-kom-lastade-med-170-norska-orienterare-1.14293123

Vel hjemme er det på tide å rette blikket fremover. Tirsdag er det Oslo City Cup og deretter går det slag i slag fremover. Før sommerferien blir det ny kretssamling, så det er mye å se frem til.

Takk for turen!