Femte og sjette i helgen

Ane Sofie Krogh leverte fine løp i juniorlandskampen i skiorientering. På mellomdistansen lørdag ble hun dessuten beste norske løper i klassen.

Tilslutt ble det en femteplass, 2.05 bak vinneren. Det ble dobbelt finsk ved Heta Virtanen og Maria Hoskari. Den beste norske plasseringen var Isak Jonssons tredjeplass i H19-20.

På søndag ble det sjetteplass på langdistansen, 4.58 bak Hoskari som vant. Det ble trippel finsk i D17-18 på søndag, med norske løpere på de tre neste plassene. De norske juniorgutta leverte også sterkt og sørget for seier i både H17-18 og H19-20.

Landskampen samlet de beste juniorene fra Norge, Sverige, Finland, Estland, Litauen og Latvia, og hvert land kunne stille med tre løpere i hver klasse, hvor de to beste var tellende. De seks beste i hver klasse hentet poeng. Det ligger foreløpig ingen offisielle sammenlagtresultater ute, men mye tyder på at Finland tok seieren, mye på grunn av at de dro mye poeng med tre dobbeltseiere på mellomdistansen.

Så blir det spennende å se om Anes innsats i helgen holder til en plass i junior-VM, som arrangeres i Piteå i mars.