Knallsterk andreplass

Ane Sofie Krogh tok andreplassen da den nordisk-baltiske juniorlandskampen i skiorientering ble innledet med sprint. Hun var ni sekunder fra seier.

Og det ble dobbelt norsk, ettersom førsteplassen gikk til Åsne Haavengen. Norges tredje løper i D17-18, Jenny Baklid, ble nummer sju, så laginnsatsen var upåklagelig.

I tillegg ble det seier til Aslak Heimdal i H19-20.

Sterke prestasjoner av de norske juniorene, ikke minst fordi man i følge NOFs hjemmeside http://orientering.no/nyheter/heimdal-og-haavengen-til-topps-under-juniorlandskamp-i-ski-o/  knapt rakk å børste skiene før start. Etter at bagasjen ikke kom med flyet fra torsdag, ble det tidlig morgen, lang reisevei til flyplassen i Riga og mye rot, før lagledelsen var tilbake på arena med skiene til utøverne like før konkurransestart.

Konkurransene går over tre dager. I tillegg til Norge deltar Finland, Sverige, Estland, Litauen og Latvia. Alle landene kan stille med tre løpere i hver av de fire juniorklassene, og de to beste i hver klasse tar poeng i landskampen. Løpene arrangeres i Madona, litt øst for Riga og noe sørøst for Sigulda, hvor skogsdistansene i VM ble arrangert i sommer.

Madona har også arrangert skandinavisk cup i langrenn flere ganger, senest finalen i fjor.

Resultatene på sprinten og info om landskampen: http://www.okarona.lv/