Oppsal i 2018: Enda flere råtasser

Utdrag fra årsmeldingen, del 2 – nå handler det om de yngste løperne. Råtasstreningene har vært en stor suksess de siste sesongene, og bidrar kraftig til at det er stadig mer Oppsal-blått på arenaene i kretsen.

Her er årets rapport fra råtassgeneral Kari-Ann Ånensen: “Råtass-trening er o-gruppas tilbud for barn i alderen 9-12 år. 2018-sesongen startet vi med Oslo City Cup. Totalt hadde Råtassene hele 90 starter i OCC, dvs snaut 20 deltakere på hvert løp. Noen løp alle løpene, mens andre bare deltok på ett.

Vi har hatt ukentlige treninger på tirsdager. Det er ca 40 Råtasser og oppmøtet er ca 25 stk på hver trening. I tillegg er det mange foreldre som møter opp på hver trening og er trenernes uunnværlige hjelpere. Første del av treningene består av leker, stafetter etc slik at barna skal bli bedre kjent og få fysisk trening. Siste del av treningene er orientering hvor vi gjerne har flere små runder med forskjellig vanskelighetsgrad.

Råtassene var selvsagt sterkt representert på Råtasskonkurransen på Oppsals egen 15-stafett. Hele 20 råtasser fordelt på 5 lag var fra Oppsal.

I juni hadde Råtassene treningssamling hvor 20 barn deltok. Lørdagen startet vi med en o-økt på Siggerud før vi dro til Skeidarkollen, hytta til Skimt O-lag, hvor vi skulle overnatte. På ettermiddagen var det multisport-lagkonkurranse med lag sammensatt på tvers av alder og kjønn. Det var mye tid til lek mellom øktene og det var en aktiv gjeng i full aktivitet hele tiden. Søndagen trente vi en o-økt på kart fra hytta før vi dro hjem.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I september arrangerte Oppsal kretsens O-troll-samling fra SOL-hytta. Det var 35 barn som deltok, hvorav 17 stk fra Oppsal. Vi trente tre o-økter fra hytta. Vi hadde løyper på både N, C og B-nivå, og det var mange som benyttet sjansen til å prøve et hakk vanskeligere løyper enn man pleier sammen med en trener. For å bli bedre kjent på tvers av klubbene hadde vi også lagt inn en multisportlagkonkurranse. Trenerne fra de andre klubbene bidro som postmannskap og barna var delt inn i grupper etter alder. Det var mange store smil å se under hele konkurransen og skravla gikk i ett. Fotballen ble også flittig brukt mellom øktene. Om kvelden var det bildeshow med bilder fra dagens treninger.  

Råtasstreningene ble avsluttet med klubbmesterskap nattorientering. 31 råtasser deltok i nattløpet som har vist seg å bli en sosial happening for hele klubben. Vel i mål var det tid for pølsegrilling og kakespising rundt bålet. Årets pynting på arena var for øvrig helt fantastisk med både julelys, lysende reinsdyr og landingslys som viste vei til mål. Stor takk til Elin og Ola for stemningsfullt bidrag!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Råtassene hadde også i år felles-tur med pizza-bowling til Blodslitet i oktober og 19 Råtasser deltok. Litt uvisst om det er fellesstarten eller pizza-bowlingen som trekker mest. Etter at barna hadde løpt utfordrende og gøye løyper dro vi og spiste pizza og bowlet. En finfin avslutning på sesongen!

Hilsen trenerteamet 2018: Kari-Ann Ånensen, Arild Andersen, Vidar Gjelstad, Sissel Nordby Hvenekilde m.fl.”