HL-sølv i ski-o

Jakob A. Gjedebo gikk inn til sølv i H14 under hovedløpet i skiorientering. På NM mellomdistanse ble Ane Sofie Krogh nummer ni i D17.

Det ble en flott dag for Oppsal under rennet på Gåsbu. Jakob A. Gjedebo var eneste deltager i Hovedløpet, og gikk inn til en herlig sølvmedalje i H14. Det var, i god HL-tradisjon, en god del bomming i en krevende løype. Jakob unngikk de store bommene, og da holdt det til medalje selv om han ikke hadde samme toppfart på skiene som de aller raskeste. Ved målgang etter 4,4 km var han 2.45 bak vinneren Andreas Myrvold Skovlyst fra Kongsberg OL.

Jakob i løypa. (Foto: Arrangør/Stein Arne Negård)
De beste i H14. Jakob, Andreas Myrvold Skovlyst, Kongsberg, Jonathan Woodhouse, Lillomarka og Martin Christoffer Borg, Koll (foto: arrangør/ Stein Arne Negård)
Løypa i H14.

NM mellomdistanse har fellesklasse for junior og senior, og Ane Sofie Krogh leverte et meget imponerende løp med sin 9. plass. Hun var tredje beste junior og raskeste D17-18-løper.

Ane i løypa (foto: Arrangør/Stein Arne Negård)
Premievinnerne i D17. Anna Ulvensøen, NTNUI tok gull, Evine Westli Andersen, Løten tok sølv og Maren Jansson Haverstad, Lierbygda tok bronse. Ane ble nummer 9 i NM, hvor juniorene og seniorene altså var i samme klasse.

Seieren gikk til Anna Ulvensøen fra NTNUI, som var drøye seks minutter foran Ane på de 5,8 kilometerne. Ane brukte litt tid på å finne flyten i starten av løpet, men spesielt i siste halvdel hadde hun mange meget gode strekktider. Juniorene skal også gå norgescup langdistanse på Gåsbu søndag.

Løypa i D17.

Tredje Oppsal-deltager var Arnhild Krogh, som tok en fin andreplass i D40, kun slått av eks-verdensmester Stine Olsen Kirkevik.

Det var en flott arrangement på Gåsbu, med imponerende løypenett i fint terreng – neste år håper vi flere Oppsal-løpere stiller!

Resultater og strekktider: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10706&groupBy=EventClass