KM-stafetter uten medaljer – men seier i H11-12!

Det ble ingen medaljer i årets KM-stafetter, men flere lag og løpere slo godt fra seg i terrenget ved Tunevannet i Sarpsborg. Ni lag stilte i seks ulike klasser, og Christoffer og Sondre vant H11-12!

I H17 var det to lag fra Oppsal. Og det var ingen tvil om at det var tøft selskap i et startfelt som kunne by på både regjerende verdensmester (Eskil Kinneberg, IFK Gøteborg hadde tatt turen), verdensstjerner (Mattias Kyburz, Tyrving), tidligere verdensmestere (Carl Godager Kaas, Emil Wingstedt) og i det hele tatt et stort antall sterke heltidsløpere på både senior- og juniornivå. Men våre lag gikk til verket med tro på oppgaven, og førstelaget med Tor Andreas Andersen, Ludvig Rødnes og Thomas Ruud leverte godkjent med en 21.plass. Andrelagets pressemelding er rett rundt hjørnet, men vi gir absolutt godkjent for 27.plass til Truls Hestengen, Eilert Aamodt og Per-Ivar Nikolaisen. Nydalen ble kretsmestere, med Tyrving på andreplass og Nydalen 2 på tredje.

Tor Andreas ut fra start i herrestafetten.

Oppsals lag i D17 var et av de mest rutinerte i et felt som også hadde en stor andel av VM-løpere (Silje Ekroll Jahren, Andrine Benjaminsen mfl), eks-verdensmestere og juniorstjerner. Vigdis Hobøl, Arnhild Krogh og Kari-Ann Ånensen leverte en meget respektabel innsats i dette selskapet, bl.a vekslet Vigdis bare fem minutter bak IFK Gøteborgs Lisa Risby på 1.etappe. Tilslutt ble det 14.plass for Oppsals lag. IFK Gøteborg vant kvinnestafetten, mens Lillomarka ble kretsmestere foran Nydalen og Tyrving.

Starten i kvinnestafetten. Vigdis midt i bildet. Idylliske omgivelser ved Tunevannet.

Et tankekors når det gjelder KM-stafettene er jo at den opererer med høyere stipulerte etappetider enn hva som gjøres i VM. Dersom kretsene ønsker flest mulig lag på start bør det være mye å hente på å redusere etappelengdene noe. Og når neste klasse er D/H150 går man antagelig glipp av en god del løpere i 40+ segmentet som kunne ha fått flere klubber og løpere til start. KM stafett burde jo være en stor mønstring hvor så mange som mulig av klubbene i kretsen klarer å stille lag, og de beste vinner antagelig uansett, selv om seiersmarginene skulle bli litt mindre.

I ungdomsklassene ble det dessverre disk på jentelaget med Amelie Aamodt, Katrine Bjordal Veggan/Tale Nordby Hvenekilde og Tina Kalleson etter at det ble hoppet over en post. Her var det Nydalen som tok et suverent KM-gull, mens Kolbotn&Skimt trolig var arenaens gladeste etter sitt sølv, med Heming på bronseplass.

Amelie ut fra start i D13-16.

Det ble nok en disk – også førstelaget i H13-16 med Sigurd Rødnes, Ask Olaussen og Anselm Reichenbach ble disket etter å ha vært på en feil post. Synd for gutta som leverte gode løp – men de er 14, 14 og 15 år og får en ny sjanse neste år – alle lagene i toppen hadde minst en 16-åring på laget. Andrelaget, med enda yngre lagoppstilling: Marius Aamodt, Jakob A. Gjedebo og Eskil Kolshus, klarte en 18.plass.

Marius på 1.etappe.

Sist, men ikke minst: Råtassene løper også stafett, selv om 11-12 ikke er en KM-klasse. Oppsal stilte med to jentelag (med bare 11-åringer), og de fullførte sikre og fine stafettløp uten å ta unødvendige sjanser – akkurat slik det skal være. Det endte med Oppsal-spurtoppgjør om åttendeplassen. Synne Nordby Hvenekilde og Tuva Berger Gjelstad tok åttendeplassen en meter foran Åse Lurås og Erika A.Gjedebo.

Erika og Tuva ut på siste etappe i D11-12.
God stemning blant 11-åringene.

I H11-12 ble det en suveren seier til Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen. Christoffer sprengte feltet på 1.etappe og hadde bare med seg Østmarka inn til veksling. Sondre hadde en liten bom i starten av etappen, men gjorde kort prosess i siste halvpart av etappen. Begge Oppsal-gutta hadde beste etappetid på sine etapper – veldig bra løpt!

Christoffer mot arenapassering på 1.etappe.
Sondre har avgjort på 2.etappe.

Resultatene: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9564&groupBy=EventClass