Medaljer i KM

Sigurd Rødnes tok bronsen i H13-14 på KM langdistanse lørdag, mens Dagrun Brox Rayamajhi vant D35. Det ble også pallplasser til Kari-Ann Ånensen (D40),  Arnhild Krogh (D45) og Lars Klyve (H65).

Årets KM langdistanse var lagt til Folloløpet, som ble arrangert midt på Nesodden. Oppsal-troppen var på imponerende 56 deltagere.  Omtrent halvparten var under 16 år.

Det var en fin dag med “old school”-arena, passe grumsete terreng, god sikt til publikumspost (inkludert til rådyr og elg) og heftig innløp med nedoverbakke og en krapp sving som felte flere av ungdomsløperne som jaktet på den grønne spurttrøya i Trimtex Cup, blant dem Anselm Reichenbach som gikk overende i svingen og dermed akkurat ikke klarte å forsvare trøya.

Det var mange gode prestasjoner i tillegg til medaljene. Flere løper evar nær medaljer, blant annet var det sterk laginnsats i H13-14 med fjerdeplass til Marius Aamodt og femteplass til Ask Olaussen i tillegg til Sigurds bronse, mens Amelie Aamodt ble nummer fire i D15-16 og Bent Erik Skaug ble nummer fire i H45.

I klassene under 13 år kåres det ikke kretsmestere, men i H11-12 var det en skikkelig sekundstrid med to Oppsal-løpere involvert. Sondre Olaussen tok seieren med Christoffer Ånensen på tredjeplass. Bare 11 sekunder skilte de to, og da snek det seg altså en løper i mellom i tillegg. Også de andre råtassene kom seg veldig solid gjennom de litt vriene løypene.