Knallstart på sommeren

Fossum har all grunn til å være fornøyd – hundreårsjubilanten leverte en prikkfri o-festival også på de to skogsdagene. 2000 løpere var i aksjon fra Skytterkollen hver dag.

Terrenget var tungt og ga høye kilometertider på langdistansen lørdag, men Oppsal-løperne leverte sterke prestasjoner.

Amelie Aamodt på langdistansen (foto: arrangør/Lucie Størmer)

Amelie Aamodt tok en sterk tredjeplass i D15 på en dag hvor det ble totalt NI pallplasser på Oppsal, inkludert flere klasseseiere. Kjell Winther (H70), William Resvoll Skaug (H17-20), Runar Thorstensen (H17C) og Kristoffer Fiane Pedersen (H21) gikk alle helt til topps. Ane Sofie Krogh sto for den beste prestasjonen i eliteklassene med 5.plass i D17-18.

Sondre Olaussen, H11-12 (foto: arrangør/Lucie Størmer)
Iben Johansen-Barli, D11-12 (foto:arrangør/Lucie Størmer)

Resultater lørdag, vanlige klasser: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=7773&organisationId=268

Elite: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9700&organisationId=268

Lørdag var det også lagkonkurranse for de under 12, og Oppsal stilte med tre lag. Flere av deltagerne valgte å løpe to konkurranser i varmen!

Etter lagkonkurransen, et av Oppsals lag til høyre; Sondre Olaussen, Simen Skeide, Synne Utseth Bøhlerengen og Christoffer Ånensen. (foto: arrangør/Lucie Størmer)
Heftig myrpassering/labyrint i lagkonkurransen (foto: arrangør/Lucie Størmer)

Fossum sørget også for ungdommene med et eget St.Hansarrangement på Fornebu, hvor det var volleyballturnering og andre spill, DJ, stort bål, grillmat og premieutdeling for både sprinten lørdag og langdistansen søndag. Et veldig bra tiltak som samlet 2-300 ungdommer og ble tatt godt imot. Og Oppsal-vesten var godt representert på prisutdelingene!

St.hansfeiring på stranda.
Premieutdeling sprint H15.
Premieutdeling sprint H13.
Premieutdeling langdistanse D15.
Sandvolleyballturnering på st.hansaften.

Mellomdistansen søndag samlet ikke like mange deltagere som langdistansen, men det var fortsatt store startfelt. Flere Oppsal-løpere lot seg friste til å delta i eliteklassene på mellomdistansen, og Ane Sofie Krogh fulgte opp femteplassen fra lørdag med 11.plass blant 54 startende. Her var det svært tett og bare tre minutter opp til pallen. Vi hadde også mange med i H21E2, Olav Johannes Deelstra var best med sjetteplass.

Ask Olaussen på andreplass og Marius Aamodt nummer 11 i H14.

I de vanlige klassene ble det, som på lørdag, NI pallplasser. Ask Olaussen tok en sterk andreplass i H14. Samme plassering tok Per-Ivar Nikolaisen i H40. Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen sikret dobbeltseier i H11-12, mens Snorre Veggan i H45AK tok den siste klasseseieren.

Dobbeltseier til Sondre og Christoffer i H11-12!
Fjerdeplass til Amelie Aamodt og femteplass til Tina Kalleson i D16.

Elite: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9701&groupBy=EventClass

Alle klasser: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=7774&organisationId=268

O-festivalen ble en flott start på sommeren – og mange Oppsal-løpere skal i aksjon i ferien – det er påmeldte i Sørlandsgaloppen, Fjord-o og sommerløpene i nord-Østerdal de neste ukene, i tillegg til at en god del drar utenlands, både til Sverige, Danmark, Frankrike og Østerrike og sikkert flere steder også.