Uke 40 – hold av nå!

Hva skjer i uke 40? Høstferie i Oslo-skolen – joda, men i en annen hovedstad skjer det langt viktigere ting.

På samlingsplass under o-festivalen minnet Lars Klyve om at det daværende Oppsal-styret utarbeidet en langtidsstrategi i 2008. Et av punktene var “Fire lag i 25-manna om ti år”. Og “om ti år” er altså i oktober. Fire lag er en rimelig hårete målsetting (selv om vi hadde tre lag i fjor), det krever 100 løpere som er villige til å ta en etappe – og da satser vi på at 25-mannagjengangere som Sara Bråten, Mari Holtet, Skule Rud og Hauk Åsen slipper å stille til start denne gang.

Men hvis vi skal klare dette kreves det mobilisering allerede nå! Aktuelle løpere og ikke minst aktuelle comeback-løpere må både finne fram o-sko og ikke minst holde av helgen i uke 40 til Sverige-tur med Oppsal.

Early Bird-tilbudet etter fjorårets diskfest ble raskt populært i eventor, og 34 løpere har allerede sagt at de ønsker å løpe stafett. Det betyr at vi mangler 66 stykker for å kunne stille fire lag. Med Oppsals medlemsmasse skal ikke det være umulig – hvis alle stiller!

http://eventor.orientering.no/Activities/Show/2273

Hva slags løpere trengs for å klare fire lag? 

Riktig svar: Vi trenger alle aldre og nivåer. Vi trenger minst 28 kvinner, inkludert 24 til etappene som er forbeholdt kvinner i år (1., 6., 24.). Vi trenger minst åtte, gjerne 24 løpsvillige herrer til de lengste blå etappene. Vi trenger flere av de vi på Tiomila kalte “andrelagshelter” som ruller ned strømpene og tar en tøffere etappe enn planlagt. På 25-manna blir det behov for både andre-, tredje- og fjerdelagshelter!

Vi har i utgangspunktet ingen nedre aldersgrense, men ungdommer blir prioritert og evt 11-12-åringer som trengs på laget MÅ mestre C-nivå og ha løpt flere o-løp på C-nivå (ikke kun treninger). Forøvrig er det mulighet for direkteløyper lørdag og mellomdistanse for alle på søndag.

Arenaen i år ligger så sentralt at det NESTEN er gangavstand fra Gamla Stan. Det betyr alle muligheter til å kombinere 25-manna med hovedstadsferie på eget initiativ, og det betyr også gode muligheter for et veldig hyggelig opplegg lørdag kveld. Arrangørene lover dessuten at “Tävlingscentrum är vackert beläget vid Hägerstalund på södra delen av naturområdet Järvafältet och tävlingsbanorna är strängade i relativt flack och mycket snabblöpt terräng”, så er det egentlig noe å lure på?

Oppfordringen er derfor klar: spre ordet om 25-manna og få eks-oppsalere og andre du kjenner til å børste støvet av o-skoa. Det ville vært veldig gøy om vi kunne oppfylle målsettingen fra 2008. Og EN høstferie borte fra fjellet klarer vel alle? Rydd kalenderen nå og meld dere på i eventor!

Deler av Järvafeltet, mulig at årets arena er rett sørøst ift dette kartet.

film-25manna-1-1