Herlig start på o-festivalen

Fossum sørget for spektakulære omgivelser og lynraske løyper, Oppsal-løperne leverte bra prestasjoner – sprinten på Fornebu fredag kveld var en super start på O-festivalen 2018!

Årets sprint var antagelig så langt unna fjorårets skogssprint på Oppdal det er mulig å komme: kontorbygg, boligkomplekser, parker og strandlinje ga svært høy fart og spennende løyper. Det var tildels ekstremt tett mellom postene, noe som krevde nøyaktig kartlesning og tunga rett i munnen i tillegg til lette bein.

Tett mellom postene og flere muligheter for kryssing av vannspeil (foto: arrangør/Lucie Størmer)

Oppsal stilte med ikke mindre enn 51 løpere, og var dermed blant de største klubbene i arrangementet. Nok en gang fikk vi veldig fine resultater, inkludert en klasseseier til Snorre Olaussen i H11-12. Her fulgte Christoffer Ånensen, Sigurd Hobøl og Gabriel Solem opp med 8., 14. og 29.plass, slik at vi hadde alle våre fire i topp 30 i denne store klassen.

I H14 var Sigurd Rødnes fire sekunder fra seier. Ask Olaussen tok tiendeplass i samme klasse. Disse to har blitt stabile i toppen i H14 nå, og det bør være inspirerende for de andre ungdommene som følger dem på trening!

Ask og Sigurd gjorde nye fine løp i H14 med hhv tiende- og andreplass.

Amelie Aamodt har løpt mange gode sprinter i år, og leverte en ny bra sprint på Fornebu – hun endte på femteplass i D16, bare 38 sekunder bak vinneren.

Amelie Aamodt ble nummer fem i D16 (foto:arrangør/Lucie Størmer)

I ungdomsklassene ble det også premieplass til Anselm Reichenbach (8.plass H15) og Jakob Andersen Gjedebo (10.plass H13). Alle Oppsal-resultater finner du her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=7772&organisationId=268

Det er fint å se at Oppsal er representert i mange klasser og over hele resultatlista – det er viktig for klubbmiljøet. Mange yngre løpere var med og fikk fine sprintopplevelser – og antagelig personlig rekord på kilometertider! Og diskprosenten var også lav til å være sprint, så Kari-Anns tordentaler har definitivt hatt en effekt.

Engasjert ungdomscoach
Innløp med utsikt

I eliteklassene ble det ikke plasseringer helt i toppen for våre denne gang, men Ane Sofie Krogh leverte et bra resultat med 18.plass i D17-18 etter et litt ujevnt løp.

Eliteresultater her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9699&organisationId=268

Benytt sjansen til å sjekke livelox, det er fint kart og heftige løyper!

Eliteklassene:  https://www.livelox.com/Events/Show/32813/Norsk-O-festival-sprint-Elite?culture=nb-NO

Øvrige klasser: https://www.livelox.com/Events/Show/32812/Norsk-O-Festival-sprint?culture=nb-NO

Fossum leverte et meget bra arrangement, sikkert også litt takket være Oppsal ettersom vi stilte med Petter Fure som TD… De hadde truffet blink med å ha arenaen på Scandic-hotellet, alle fasiliteter, god oversikt og ikke minst en helt ny standard for kiosk…

Omgivelsene kunne by på mulighet for spektakulære motiver og spennende komposisjoner for den rette fotografen. Heldigvis har vi han i våre rekker – vår superfotograf Snorre Veggan tok bildet under og mange andre nydelige svart/hvitt-bilder, se hele serien her: http://www.fotosnorre.no/?p=1844