Seier i Unionsmatchen

Akershus og Oslo vant Unionsmatchen på Ringerike i helgen. Bunnsolid løping fra Oppsals fire løpere i troppen bidro sterkt til seieren.

Ungdommer fra åtte kretser møttes på Ringerike for den årlige Unionsmatchen. Hver krets stiller med sju løpere i hver klasse, og fire Oppsal-løpere hadde kvalifisert seg: Ingeborg Roll Mosland (D13-14), Sigurd Rødnes (H13-14), Tina Kalleson og Amelie Aamodt (begge D15-16).

Oppsals representanter i Unionsmatchen: Lars Sigurd Rødnes H13-14), Ingeborg Roll Mosland D13-14), Tina Kalleson og Amelie Aamodt begge D15-16).

Oppsals løpere leverte meget bra løping på den individuelle langdistansen: Sigurd Rødnes var best av kretsens løpere i H13-14 med en sjuendeplass. Ingeborg Roll Mosland ble nummer 10 og var med det nest beste løper fra kretsen i D13-14. I D15-16 ble Tina Kalleson nummer 14 og Amelie Aamodt nummer 28.

Sigurd Rødnes var best av H13-14-løperne fra Akershus og Oslo i det individuelle løpet lørdag. (foto: Anette Roll Mosland)

De fire beste fra hver krets teller i sammendraget, og det var klart at Akershus og Oslo ledet før stafettene. De siste 18 (!) årene har Unionsmatchen vært et oppgjør mellom Akershus og Oslo fra Norge og svenske Västergötland – to kretser som forøvrig begge stiller i gult og svart – så kanskje det er suksessoppskriften.

Stafettene ble svært spennende i det raske og tidvis diffuse terrenget på Eggemoen. Hvert lag hadde en løper fra hver aldersklasse, i rekkefølgen D15-16, H13-14, D13-14, H15-16. Buskerud tok ledelsen på første etappe, men falt raskt av. Amelie løp en bra etappe for AOOK 7 og vekslet som nummer 12 av de 59 lagene, mens Tina på AOOK 4 måtte tåle litt tidstap. Sigurd på AOOK 1 gikk ut på tredjeplass på andre etappe, tapte en plass – men vekslet bare 12 sekunder bak teten. Ingeborg løp 3.etappe på AOOK 2 og leverte et knall-løp; hun gikk ut på andreplass og vekslet i delt ledelse med Göteborg 2.

På ankeretappen ble det tilslutt et oppgjør mellom første- og andrelaget til Akershus og Oslo og Nydalen-løperne Kornelius Kriszat-Løvfald og Teodor Mo Hjelseth. Kriszat-Løvfald var sterkest og var 26 sekunder foran i mål.

Seierspallen etter stafetten: Seier til Akershus og Oslo 1 med Sigurd Rødnes (Oppsal), Kornelius Kriszat-Løvfald (Nydalen, skjult), Pia Young Vik (Nydalen) og Maja Mo Hjelseth (Nydalen). På andreplass kretsens andrelag med Christian Fredrik Borg (Koll), Ingeborg Roll Mosland (Oppsal), Teodor Mo Hjelseth (Nydalen) og Oda Scheele (Nydalen). Foto: Per Gustafson, Buskerud o-krets

Akershus og Oslo vant dermed Unionsmatchen for 13.gang, etter at Västergötland har vunnet de ti siste årene. Vi gratulerer hele troppen – og spesielt Ingeborg, Sigurd, Amelie og Tina – som sørget for at elghornet igjen er på plass i Norge.

I 2019 går konkurransen igjen i Sverige, med Bohuslän/Dal som arrangørkrets.

Alle resultater fra Unionsmatchen, pluss masse flotte bilder (det skal komme enda flere) på Unionsmatchens hjemmeside: http://www.unionsmatchen.com/