Kvistkvaset: To fjerdeplasser

Ingen var mette etter tiomila. Med mange Oppsal-lag til start på Kvistkvaset ble det tilslutt to fjerdeplasser som beste plasseringer, levert av  førstelagene i ungdomsstafetten og H17. To ungdomslag endte på premieplass og kan smykke seg med rød Kvistkvaset-lue denne sesongen.

Når talentspeidere i engelsk fotball ser på spillere fra særlig sør-Amerika kommer alltid bemerkningen yeah, he looks great, but can he cut it on a rainy night in Stoke? Underforstått: er dette en godværsspiller som ikke bretter opp ermene og gjør jobben også i de mindre glamorøse anledningene? Litt den følelsen kunne man jo frykte når Oppsal-gjengen skulle gå fra gigantarrangementet Tiomila med storskjermer, verdensstjerner ettermiddagssol og alle fasiliteter og til Ås idrettsplass, lett sludd, to plussgrader, grønt kart og årets utgave av Kvistkvaset (Som var et svært hyggelig og velsmurt arrangement, akkurat som vanlig, bare så det er understreket!): Kunne disse heltene fra Tiomila levere også på en sur og kald dag på Ås?

Men det er rart med det, når kartet kommer i handa har det ingenting å si om startlista er kortere og verdensstjernene fraværende, da er det oppgaven i skogen som gjelder, og det handler om det samme uansett.

Stafettstarten. Ludvig Rødnes fikk lett spill mot startpost.

Det var nærmere 100 lag påmeldt i stafetten, fordelt på sju klasser, og Oppsal hadde lag i tre av dem. Det var faktisk stort sett bare tio-løpere på start, så det er en skikkelig fjær i hatten for alle som tok ut maks i helgen.

I Ungdomsstafetten hadde Oppsal to og et halvt lag, ettersom sykdomsforfall gjorde at det ville blitt full omrokering dersom vi skulle få fylt opp lag 3. Stafetten gikk meget raskt unna. Ask på lag 2 var best av førsteetappeløperne, og kunne sende Ingrid og Sofie ut på fjerdeplass. På andreetappe leverte Ingeborg på lag 1 et kjempeløp, nest beste etappetid, og sendte Marius ut på fjerdeplass.

Ingeborg Roll Mosland sender Marius Aamodt ut på tredje etappe i ungdomsstafetten.

Han løp også en veldig god etappe og Sigurd startet ankeretappen som nummer fem.

Sigurd Rødnes på vei ut på siste etappe i ungdomsstafetten.

Med mange av Nydalens meget sterke 15-16-løpere holdt Sigurd (14) hodet kaldt, ja – han løp til og med laget opp en plass, slik at det ble en knallsterk fjerdeplass for Oppsal 1, mens Oppsal 2 sikret 12.plass – det holdt til premie blant de 33 lagene. Heming vant ungdomsstafetten foran Asker og Fossum. I det hele tatt var det mye flott og ikke minst sikker stafettløping, alle unngikk storbom og kom seg trygt gjennom etappene.

Katrine Bjordal Veggan sender ut andreetappeløperne på lag 3.

Seniorene lå an til pallplass etter en meget sterk andreetappe fra Kristoffer, men Olav måtte gi tapt for Nydalens Eirik Langedal Breivik i kampen om tredjeplassen. Nydalens ankermann var antagelig meget revansjesugen etter å ha bommet laget sitt ut av tetdiskusjonen i tiomila.

Fjerdeplass i H17- til Kristoffer Fiane Pedersen, Olav Johannes Deelstra og Ola Marius Pedersen. (foto: Snorre)
Seniorløpere etter målgang, mange kjente tiomila i beina.

Vi noterer også alle Oppsals fire seniorlag slo seg inn i topp 9 – ekstra cred til Helge som viste at den sterke ankeretappen på tiomila ikke var noe blaff! Fjerdelaget slår forøvrig til med en egen pressemelding:

“Gard kjempet seg inn til det som trolig var årsbeste, og viser stigende form. Per-Ivar tapte 15 sekunder på en lei bom på åttende. Og Helge tok et litt overdrevet sikkert veivalg til førstepost, via Østfold-banen og inn nordfra, ellers feilfritt. Nådde målet om å slå Notodden, Indre Østfold og Østmarka. «For kongen, fedrelandet og fjerdelaget,» som de sier i de kretser. «Dette lover godt foran de kommende oppgjørene i Høydepunktet, Nydalten og ikke minst i mellomdistansen i furu-kremterrenget på Bjørkelangen 13. mai, der de virkelig får utnyttet sin høye toppfart,» sier en talsmann for trioen i en kommentar.

I den yngste veteranklassen H130 stilte vi med tre andrelagshelter fra tiomila; Rolf, Eilert og Morten. De sikret en 13.plass og plasserte seg midt i feltet i en stor klasse. Med andre ord strålende innsats fra alle våre 7 3/4 lag, det eneste skåret i gleden var vel fraværet av damelag, men det rydder vi opp i til neste år.

Kvistkvaset har også fellesstart for de yngste, dvs 9-12, som ikke løper stafett. Det er et herlig skue med 59 løpere (og noen følgere) ut fra start.

Alfred Nikolaisen med herlig blå Kvist-Kvasetlue etter fellesstarten.

Her hadde Oppsal hele ni løpere på start, og alle kom trygt gjennom.

For de aller yngste var det småtroll, selvsagt:

En litt kjølig start for de minste på Kvistkvaset, som søkte dekning for regnet i innbytterboksen til hjemmelaget, men stemningen tok seg opp etterhvert. (foto: Per-Ivar)
Et av høydepunktene i en ellers ganske flat småtrolløype. Om det bare hadde vært slike tau i bakkene på Tiomila. (foto: Per-Ivar)

Eventor for stafetten: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9525&groupBy=EventClass

Eventor for fellesstarten: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9922&groupBy=EventClass